Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Türkçe Oryantiring Turnuvası’ düzenlendi

Malatya Özel Rahime Batu Lisesi yerleşkesinde koşarken satranç oynama olarak değerlendirilen oryantiring turnuvası düzenlendi. Özel Rahime Batu Ortaokulu Türkçe zümresi tarafından ‘Türkçe Oryantiring Turnuvası’ düzenlendi. Okul yerleşkesinde...

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2015 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2015 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘Türkçe Oryantiring Turnuvası’ düzenlendi
Malatya Özel Rahime Batu Lisesi yerleşkesinde koşarken satranç oynama olarak değerlendirilen oryantiring turnuvası düzenlendi.

Özel Rahime Batu Ortaokulu Türkçe zümresi tarafından ‘Türkçe Oryantiring Turnuvası’ düzenlendi. Okul yerleşkesinde gerçekleştirilen turnuvada çocuklar harita üzerindeki hedefleri bulmak için zamanla yarışırken sene boyunca öğrendiği konularla ilgili sorular çözdü.

Okul Türkçe Zümre Başkanı Osman Dikbaş “Türkçe dersi kazanımları ile oryantiring sporunun uygulamalarından oluşan özgün ve alanında ilk kez yapılan Türkçe oryantiring turnuvasıyla öğrencilerimiz hem eğlendi hem de öğrendiklerini tekrar etti. Turnuvamız sınıf ön elemeleri, 1. etap finalleri ve büyük finalle tamamlandı. Dereceye giren öğrenciler başarı madalyalarıyla ödüllendirildi.” dedi.

Okul Müdürü Muzaffer Güler koşarken satranç oynama olarak değerlendirilen oryantiringin bu sporu yapanların hem kaslarını hem de zekasını geliştirdiğini belirtti. Oryantiringin doğada harita ve pusula yardımıyla yön ve hedef bulma, koşarken satranç oynama diye tabir edilen, güçsüzün güçlüyü geçebildiği tek spor branşı olduğunu söyleyen Güler, “Okulumuz, eğitimdeki farklı bakış açısı ve uygulamalarıyla bir kez daha veli ve öğrencilerin beğenilerini kazandı ” diye konuştu.

Güler, turnuvanın, sporcuların aileleri, öğretmenleri ve izci gruplarının katılımıyla şenlik havasında gerçekleştirildiğini kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.