Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk STK'lar: Madımak olayları kardeşliğimize kurulmuş haince bir tuzaktır

Avrupa’daki Türk sivil toplum kuruluşları (STK), Madımak olaylarının 22. yıl dönümü vesilesiyle yaptıkları açıklamada, “Madımak olayları kardeşliğimize kurulmuş haince bir tuzaktır.” dedi. 2 Temmuz 1993’te yaşanan ve 35 vatandaşın...

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2015 17:50
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2015 17:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa’daki Türk sivil toplum kuruluşları (STK), Madımak olaylarının 22. yıl dönümü vesilesiyle yaptıkları açıklamada, “Madımak olayları kardeşliğimize kurulmuş haince bir tuzaktır.” dedi.

2 Temmuz 1993’te yaşanan ve 35 vatandaşın hayatını kaybettiği Sivas-Madımak olaylarıyla ilgili Avrupa Türk İslam Birliği (ATİB) ve CHP Almanya Birliği gibi STK’lar birer açıklama yaptı.

Olayları “milli bir facia” olarak nitelendiren ATİB Genel Başkanı İhsan Öner, “35 vatandaşımızın hayatını kaybettiği Sivas-Madımak olayları, hangi gayeyle ve kimler tarafından yapılmış olursa olsun, milli birliğimiz ve kardeşliğimize kurulmuş haince bir tuzaktır.” dedi.

Hain oyunun hedefine ulaşamadığına dikkat çeken Öner, “Asırlardan beri farklı inançlara ve ırklara mensup insanlarla birlikte yaşama tecrübesine sahip milletimizin sağduyusu sayesinde, ülkemiz üzerinde sahnelenmek istenen bu oyun da bozulmuş ve karanlık güçlerin hain emelleri hedefine ulaşamamıştır. Çoğunluğu yazar ve sanatçılardan oluşan 35 vatandaşımızın, ülkemizde kardeşkanı akıtmak isteyen karanlık güçlerin maşaları tarafından yakılarak öldürülmelerinin 22. yıl dönümü münasebetiyle, hayatını kaybedenlerin yakınlarına, sevenlerine ve milletimize başsağlığı diliyor, ölenleri rahmetle anıyoruz.” ifadelerini kullandı.

CHP Almanya Birlikleri ise “İnsanlık tarihinin en acılı ve bir o kadarda utanç verici 2 Temmuz 1993 Sivas katliamını unutmak ve görmemezlikten gelme bir insanlık suçudur. Sivas vahşetinin sürekli olarak anımsanması ve belleklerde yaşatılması bir insanlık görevidir. Acısı içimizi yaksa da bilinçlerimizde her zaman yaşayacaktır.” açıklamasını yaptı. “Sivas olayları tehlikeli geleceğin bir habercisiydiç.” diyen CHP Birlikleri “Yazar, sanatçı ve ozanların ölümüne neden olan yangının dumanları, bir utanç karanlığı olarak bütün Türkiye’yi kaplamıştır. 22 yıldır tüm engellemelere rağmen mahkeme sürecini sürdüren ve sürdürmeye devam eden, şehit yakınlarının ve avukatlarının onurlu mücadelesini destekliyoruz. Hala yakalanmayan, kollanan, korunan faillerin yakalanmasını, katliamım arkasındaki asıl faillerin ortaya çıkarılmasını istiyoruz. İnsanlığa karşı işlenen suçlarda zaman aşımı olmaz." ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.