Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk Sağlık Sen: Soma maden faciasına tepki gösterenlerden savunma isteniyor

Türk Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, Dr Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde, hastane yönetiminin değişmesiyle birlikte birçok sıkıntının da baş gösterdiğini iddia etti. İlk olarak Gazze’de hayatını...

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2014 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2014 13:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk Sağlık Sen: Soma maden faciasına tepki gösterenlerden savunma isteniyor
Türk Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, Dr Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde, hastane yönetiminin değişmesiyle birlikte birçok sıkıntının da baş gösterdiğini iddia etti. İlk olarak Gazze’de hayatını kaybeden Müslümanlarla ilgili açılan resim sergisi için hastanede anons yapılarak idarecilerin programa katılmalarının sağlandığını ifade eden Doğruyol, oysa ki Soma’da kömür madeni faciasında hayatını kaybeden vatandaşlar için yapılan basın açıklamasında ise savunma istendiğini aktardı.

Yaşanan mağduriyetlerle ilgili basın açıklaması yapan Doğruyol, “Soma’da kömür madeni faciasında hayatını kaybeden vatandaşlarımız için yapılan basın açıklamasına katılan üyelerimizden savunma isteyen hastane idarecileri, bir sendikanın Gazze’de hayatını kaybeden Müslümanlarla ilgili yaptığı resim sergisine katılım sağlanması için hastane imkanları kullanılarak anons yapılmış ve idareciler de katılım sağlanmıştır. Her ne sebeple olursa olsun, bizim inancımıza göre; mazlum olan, vahşete, katliama maruz kalan insanın diline, dinine, ırkına, mezhebine bakılmaz. Ancak, Bizim insanlarımızın canı Gazze de hayatını kaybedenlerden daha mı ucuzdur? Bizim vatandaşlarımızın gözyaşının hiç mi önemi yoktur?. Bizim dul kalan kadınlarımızın, yetim kalan çocuklarımızın, evladını kaybeden analarımızın matemi Gazze’de yetim kalan çocuğun mateminden daha mı değersizdir? Gazze de yaşanan insanlık suçunu elbette kınıyoruz. Dünyanın her neresinde olursa olsun inancından, renginden, ırkından, mezhebinden dolayı katledilen bir insan, kabul edilebilir bir durum değildir. Ancak Gazze’deki katliamı ön plana çıkartanlardan, Soma’daki kömür madeninde hayatını kaybedenlerin acılarını görmelerini, Mısır’daki Rabia’yı sembol yapanlardan, Musul da, Kerkük’te, Süleymaniye de, Tuzhurmatu da, Doğu Türkistan da katledilen binlerce Türk için de göstermelerini bekliyoruz. İnsan olmak, ayrım yapmadan tüm mazlumların yanında olmaktır. Soma’daki maden faciasında şehit olan 301 vatandaşımızı rahmetle anıyoruz.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.