Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk jimnastikçi Rana, Schiller ve Daimler ile aynı kampanyada

Alman Milli Ritmik Jimnastik Takımı sporcusu Rana Tokmak, aralarında şair Friedrich Schiller, Mercedes'in kurucularından Gottlieb Daimler, girişimci Robert Bosch ile tasarımcı Hartmut Esslinger’in (Apple ve Windows’un tasarımcısı) de bulunduğu...

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2015 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2015 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Alman Milli Ritmik Jimnastik Takımı sporcusu Rana Tokmak, aralarında şair Friedrich Schiller, Mercedes'in kurucularından Gottlieb Daimler, girişimci Robert Bosch ile tasarımcı Hartmut Esslinger’in (Apple ve Windows’un tasarımcısı) de bulunduğu ilham kampanyasında (Inspiration) vizyon sahibi kişilikler arasında yer aldı. Stuttgart Kültür Bölgesi (Kultur Region Stuttgart) kuruluşu tarafından düzenlenen afiş kampanyasında 17 ünlü tarihsel ve çağdaş kişiye yer verildi.

Rana'nın afişi, bu önemli kişilerle birlikte 26 Mayıs-11 Haziran arasında Stuttgart bölgesinde 39 beldede asılacak. 600'ün üzerinde afişin asılacağı kampanya, 3 -7 Haziran arasında yapılacak Almanya Protestan Kilise Günleri dolayısıyla düzenlendi. Kampanyada tarihsel ve çağdaş kahramanların imkansız gibi görünen şeyleri nasıl gerçekleştirebildikleri ve bunu başarmak için ilham kaynaklarının neler olduğunu işleniyor. Afişte Rana'nın, “Yurdu olanlar için her seyahat bir zenginliktir.” sözü yer alıyor.

Birçok uluslararası başarısının yanısıra, dokuz kez Almanya gençler şampiyonu ve yetişkinlerde Almanya ikincisi olan Rana, sporun yanısıra okulunda başarılı olması, sanata ilgisi ve Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde göçmen kökenli genç kızları spora teşvik projesi Spin'in (Sport Interkulturell) elçisi olması dolayısıyla kampanyaya alındı. Bu kadar önemli kişilerle aynı kampanyada yer almanın kendisi için büyük bir şans ve onur olduğunu söyleyen Rana, “Hep hayallerim oldu. Hayallerim bana ilham kaynağı oluyor. Hayallerim beni 16 yaşımda Stuttgart'a getirdi. Bu harika ilham projesi, benim birçok hayalim için daha çok ilham kaynağı olacak. Annemden duymuştum; şair Yahya Kemal Beyatlı, Deniz Türküsü şiirini, “İnsan, alemde hayal ettiği müddetçe yaşar” dizesiyle bitirir. Bu dize benim yaşam kılavuzum oldu.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.