Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Türk iş adamı krizi fırsata çevirmesini bilmeli'

Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. İbrahim Öztürk, işadamlarının krizi fırsata çevirmesini bilmesi gerektiğini söyledi.Prof. Dr. Öztürk, Batı Antalya İş Adamları Dernekleri tarafından düzenlenen...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Türk iş adamı krizi fırsata çevirmesini bilmeli'
Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. İbrahim Öztürk, işadamlarının krizi fırsata çevirmesini bilmesi gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Öztürk, Batı Antalya İş Adamları Dernekleri tarafından düzenlenen ‘Dünya ve Türkiye ekonomisinde iş adamlarının alacağı tedbirler’ konulu bir konferans verdi. Batı Antalya ve Finike, Demre, Kumluca, Kaş ve Kalkan İş Adamları derneklerinin ortaklaşa düzenledikleri konferans yoğun ilgi gördü.

Finike ilçesi Presa Di Finica Oteli'nin toplantı salonunda gerçekleştirilen konferansa Finike Kaymakamı Mesut Yakuta, Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, dernek üyeleri ve çok sayıda iş adamı katıldı.

Konferansın konuşmacısı Marmara Üniversitesi öğretim üyesi ve Zaman gazetesi yazarı Prof. Dr. İbrahim Öztürk, 2013 yılında Türkiye ekonomisinin açılım fırsatlarını ve risklerini anlattı. Türk işadamalarının taklitçilikten kaçınarak, kurumsallaşma ve profesyonelleşmenin gerekliliğini savunan Öztürk, “Şirketler artık eskisi gibi şirket içinden değil, şirket dışından yönetilir. İşadamı yeni pazar arayışına girecek, mallarını dünyaya pazarlamaya çalışacak ve dünya genelinde iş gezileri düzenleyerek lider ülkelerin bu işi nasıl başardığını yerinde görmesi gerekiyor” dedi. Krizler hakkında da bilgiler veren Öztürk, Dünya üzerinde birçok ülkenin ekonomik faaliyetlerini geleceğin planlanması, ortaklık kültürü, iş birliği ve iş adamının alacağı tedbirlerle krizler kontrol altına alınmıştır ve "Türk iş adamı krizi fırsata çevirmesini bilmelidir” dedi.

Son yıllarda Türkiye'nin, bölgesinde ve dünyada yıldızı yükselen ülke haline geldiğinin altını çizen Öztürk, dünya ekonomisinin 2012-2023 yılları arası ortalama büyüme hızının yüzde 5 olacağını, bu büyümeyi geçen sadece 5 ülkenin olacağını söyledi. Türkiye ekonomisinin gelişimi için nüfus yapısının genç olmasının önemine değinen Öztürk, 50 yıl sonra Türkiye nüfusunun üreten ve sisteme katkıda bulunan olgun bir yapısı olacağını ifade etti. Aynı yıllarda Hindistan ve Kuzey Afrika'nın da benzer demografik yapıya sahip olacağını belirten Öztürk, bu durumun ekonomik gelişim açısından avantaj olduğunu söyledi. Türkiye'nin ekonomik yapısı, ülkenin getirilerini ve kalkınma anlamında yapılması gerekenleri anlatan Öztürk, çalışma sahası olan Türkiye, Çin ve Japon ekonomileri ve uzmanlık alanı olan kalkınma ekonomisini Türkiye bakımından değerlendirdi.
Sürekli gelişen ekonomik büyüme için iş adamlarımızın enflasyon, kayıt dışılık, ucuz emek, verimsizlik, kısa vadecilik, stokçuluk ve taklitçilik gibi kavramların zihinlerinden çıkarmaları gerektiğinin altını çizen Öztürk, dünya markası bir ürünün ortaya konabilmesi için her iş adamının vazife alması gerekiyor çünkü “sizin şirketiniz dünyada marka olmadığı sürece ülkeniz de marka olamaz.” diye konuştu.

Batı Antalya İş Adamları Dernekleri, Finike Girişimci İş Adamları Derneği (FİGİAD) Başkanı Ahmet Sancar, Kumluca İş Adamları Derneği(KİAD) Başkanı İsmail Karaköse, Demre Genç İş Adamları Derneği(DEGİAD) Başkanı Hüseyin Palaz, Kaş Genç İş Adamları Derneği(KİD) Başkanı Yasin Koç ve Kalkan İş Adamları Derneği(KALİDER) Başkanı Öner Tokgöz ortak açıklamalarında Batı Antalya iş adamları dernekleri olarak ülke sorunlarına duyarlı, sosyal sorumluluk bilinci yüksek iş adamlarının, birlikte hareket ederek Türk ekonomisinin bel kemiğini oluşturan küçük ve orta ölçekli işletmelerin yanı sıra büyük ve büyüyen şirketlerin, ülkemizin değişken yapılı ve dinamik ekonomisinde kendini geliştirebilmesini ve dış pazarlara açılabilmesini sağlamak üzere iş adamları derneklerimiz kurulmuştur. Türkiye için iş adamlarımızla birlikte el ele, gönül gönüle, omuz omuza vererek bu tür eğitici faaliyetlerle Türk ekonomisine katkı sağlamayı hedeflediklerini söylediler.

Konferansın sonunda Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk İbrahim Öztürk'e plaket verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.