Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk Eğitim Sen başkanından Milli Eğitim Müdürü hakkında suç duyurusu

Türk Eğitim Sen Amasya Şubesi Başkanı Kamil Terzi, Amasya Cumhuriyet Başsavcılığı’na İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş hakkında 'Görevi kötüye kullanmak suçundan' suç duyurusunda bulundu.Kamil Terzi, suç duyuru metninde şu...

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2014 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2014 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk Eğitim Sen başkanından Milli Eğitim Müdürü hakkında suç duyurusu
Türk Eğitim Sen Amasya Şubesi Başkanı Kamil Terzi, Amasya Cumhuriyet Başsavcılığı’na İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş hakkında 'Görevi kötüye kullanmak suçundan' suç duyurusunda bulundu.
Kamil Terzi, suç duyuru metninde şu ifadelere yer verdi: "Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Amasya İl Milli Eğitim Müdürü olarak çalışan şüphelinin aşağıda izah edeceğimiz üzere kanun, yönetmelik ve mevzuata göre üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmediği gibi görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanarak, kamu malını kişisel lüksü için harcamaktadır.
Şöyle ki; İlimizde dönemin Valisi Halil İbrahim Daşöz tarafından 65 Bin Dev Öğrenci isimli bir proje başlatılmıştır. Proje kapsamında birçok öğrenci kitap satarak, harçlıklarından artırarak para toplamıştır. Ancak zaman içerisinde anılan proje son bulmuş ve yukarıda arz ettiğimiz şekilde sevgili öğrencilerimizin topladığı ve proje için harcanan meblağdan artan bir miktar para eğitim ve öğretim işlerinde kullanılmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne kalmıştır.
Şüpheli, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, söz konusu parayı Eğitim ve Öğretime ilişkin işlerde kullanmak yerine, hali hazırda hizmet için aracı bulunan İl Milli Eğitim Müdürlüğüne muhtemelen makam aracı olacak (D) sınıfı lüks bir araç almak için kullanmıştır.
Bu hususu şahsen BİMER aracılığı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden sorduğumuzda, şüpheli kendi imzası ile vermiş olduğu cevap ile iddialarımızı kabul etmiş ve Skoda marka Superb model lüks aracı 78 bin lira bedelle alındığını ve bunun 27 bin 600 lirasının 65 Bin Dev Öğrenci projesi nedeniyle artan paradan kullandığını kabul etmiştir.
Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince, şüpheli, arz ve izah ettiğimiz nedenlerle görevinin gereğini yerine getirmeyerek ve görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanarak kendilerine İl milli eğitim müdürlüğünün eğitim ve öğretimde kullanılabilecek aracı olmasına rağmen lüks makam aracı satın almıştır.
Zira ilimizde halen sabun almaya parası olmayan okullar ve birçok yönden maddi sıkıntı çeken okullar var iken, öğrencilerin cebinden toplanan bu paranın şüphelinin lüks düşkünlüğüne harcanması bir vatandaş ve bir eğitimci olarak benim içimi acıttığı gibi tüm Amasya kamuoyunun da tepkisini çekmiştir. Bu hususlar dikkate alındığında şüphelinin Türk Ceza Kanunu anlamında suç teşkil eden eylemleri nedeniyle, haklarında kamu dava açılması zorunlu hale gelmiştir.”

“GERİYE KALAN 50 BİN 400 LİRA NASIL KARŞILANDI?”
Kamil Terzi, “65 Dev Öğrenci Projesi hesabında bulunan en son para 27 bin 600 liraydı. Alınan aracın ise 78 bin lira olduğu Mili Eğitim Müdürlüğü tarafından bizzat bildirilmiştir. Burada araştırılması geren başka bir konu ise araç için geriye kalan 50 bin 400 lira nasıl karşılanmıştır? Bunun da açıklığa kavuşması gerekmektedir.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.