Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk Çini- Minyatür Sanatçısı Zehra Hacidakis, sergi açtı

Türk Çini- Minyatür Sanatçısı Zehra Hacidakis, sanat hayatının 30. yılını Bursa’nın Mudanya ilçesinde açtığı sergiyle taçlandırdı.     Yurtdışında açtığı sergilerle çini sanatını dünyaya tanıtan ve geçtiğimiz...

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2014 18:14
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2014 18:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk Çini- Minyatür Sanatçısı Zehra Hacidakis, sergi açtı
Türk Çini- Minyatür Sanatçısı Zehra Hacidakis, sanat hayatının 30. yılını Bursa’nın Mudanya ilçesinde açtığı sergiyle taçlandırdı.

    Yurtdışında açtığı sergilerle çini sanatını dünyaya tanıtan ve geçtiğimiz Temmuz ayında Yunanistan’ın Mykonos Adası’nda gösterime sunan Zehra Hacidakis, 30’a yakın eserini Mudanya Belediyesi’nin desteğiyle ilçede görücüye çıkardı. Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde 3 gün açık kalacak olan sergi, Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ay ile birlikte belediye meclis üyeleri, siyasiler ve sanatsever vatandaşların katılımıyla açıldı.

    Kütahya’da tanıştığı çini sanatını 30 yıldır sürdüren Hacidakis, bu tarihi sanatın unutulmaması için çini üzerinde renklere hayat vermeye devam edeceğini söyledi. Hacidakis, Polonya-Türkiye diplomatik ilişkilerinin tesisinin 600. yıldönümü dolayısıyla yılsonunda yapılması planlanan bir sergi projesi olduğunu da kaydetti.

    Açılışta konuşan Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ay ise yerel yönetim olarak sanatın ve sanatçının yanında olmaya çalıştıklarını kaydetti. Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi de, 15. yüzyıldan günümüze kadar gelen bu sanatın yaşatılması ve geliştirilmesi için gayret gösteren sanatçı Zehra Hacidakis’i tebrik etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.