Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Turizm Otelcilik öğrencileri İspanya’da staj yaptı

Nevşehir Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan bir grup İspanya’da otel stajı ile dil kursunu tamamlayarak Nevşehir’e döndü. Nevşehir Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nin 2012 teklif döneminde hazırlamış...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 10:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Turizm Otelcilik öğrencileri İspanya’da staj yaptı
Nevşehir Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan bir grup İspanya’da otel stajı ile dil kursunu tamamlayarak Nevşehir’e döndü.

Nevşehir Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nin 2012 teklif döneminde hazırlamış olduğu "Turizmde İletişim Becerilerinin Geliştirilmesi İçin İspanyolca Kursu ve Otel Stajı" isimli Avrupa Birliği, Leonardo da Vinci Hareketlilik projesi Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edildi. Projenin amacı Kapadokya bölgesinde ve ülkemiz turizm sektöründe İspanyolcayı, İspanyol kültürünü, mutfağını ve İspanyol turizm işletmeciliğini iyi bilen kalifiye elaman yetiştirmek olarak belirtiliyor. Kapadokya bölgesine gelen yabancı turist sayısı sıralamasında İspanyol turist sayısı ikinci sırada yer alıyor. Bununla birlikte Kapadokya bölgesindeki otellerde çalışan turizmcilerden, İspanyolcayı ve İspanyol kültürünü bilen personel sayısında oldukça büyük bir eksiklik bulunuyor. Bu eksikliği gidermek için Nevşehir Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nin hazırlamış olduğu proje kapsamında 30 öğrenci ve 6 öğretmen Türkiye’de almış oldukları İspanyolca hazırlık kursundan sonra İspanya’nın Endülüs bölgesinde Baeza, Jaen ilinde bulunan “Consorcio Hacienda La Laguna. Escuela de Hostelería y Turismo” turizm okulu ve otelinde, 2013 Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında iki grup halinde 35 günlük otel stajını başarı ile tamamlayıp Nevşehir’e döndü.

Staj esnasında öğrenciler otelin mutfak servis ve ön büro bölümlerinde hafta içi çalışarak bilgi ve deneyimler kazandı ve sürekli İspanyolca konuşarak yabancı dillerini geliştirme fırsatını yakaladı. Hafta sonlarında ise Endülüs bölgesinde bulunan Granada, Cordoba, Baeza, Ubeda, Sevillia ve son olarak Başkent Madrid’i gezerek İspanya hakkında bilgi edindi. Öğrencilere yurt dışı staj sertifikası ile birlikte uluslar arası geçerliliği bulunan Europass sertifikası verildi. Proje katılımcısı öğrenci, öğretmen ve Okul idarecileri, İspanya’daki staj yaptıkları otelde edinmiş oldukları bilgi ve deneyimleri Kapadokya bölgesinde bulunan Dedeman, Lykia Lodge, Perissia ve Dinler Otellerini ziyaret ederek otel yetkilileri ve personelleri ile paylaştı.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Nevşehir Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Proje Koordinatörü Ömer Karataş, proje kapsamında gittikleri İspanya’daki otellerde İspanyol mutfağının farklılıklarının dikkatlerini çektiğini söyledi. İspanya’daki staj yapan öğrencilerin ülkemize döndükten sonra Kapadokya bölgesindeki otellerde stajlarını devam ettirdiklerini kaydeden Karataş, İspanyolca ve otel işletmeciliği konusunda çok daha iyi bir seviyeye ulaştıklarını belirtti.
Proje için 31 Ekim 2013 tarihinde Nevşehir Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi konferans salonunda final toplantısı yapacaklarını da belirten Karataş, projenin yaygınlaştırma sürecinde tüm yetkililerden destek aldıklarını da kaydetti.

Ziyaret edilen Kapadokya bölgesindeki otel müdürleri ise, otellerinde İspanyolca bilen personelin çok az olduğunu ve bu proje ile önemli bir yol katledildiğini belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.