Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Turizm bölgelerinde gelişigüzel işyeri açılması kaliteyi düşürüyor'

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Üyesi Murat Oğuz Öncel, bölgede fizibilite ve planlama yapılmamasından dolayı işyeri enflasyonu yaşandığını söyledi. Turizm bölgesinde esnafın sıkıntılar yaşadığını, bu sıkıntıların...

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2015 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2015 10:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Turizm bölgelerinde gelişigüzel işyeri açılması kaliteyi düşürüyor'
Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Üyesi Murat Oğuz Öncel, bölgede fizibilite ve planlama yapılmamasından dolayı işyeri enflasyonu yaşandığını söyledi.

Turizm bölgesinde esnafın sıkıntılar yaşadığını, bu sıkıntıların başında bir fizibilite çalışması ve planlaması yapılmadan işyeri açılması olduğunu belirten Öncel, gelişigüzel iş yeri açılmasının turizmde kalitenin düşmesine neden olduğunu ifade etti. Öncel, planlama yapılmadan işyeri açılmasının esnaf kalitesinin düşmesine neden olduğunu, bazı esnafların müşterilere karşı Türk misafirperverliği ile bağdaşmayan davranışlar içinde olduklarını ileri sürdü.

Turizm bölgesinde planlamasız işyeri açılmasının dükkan kira fiyatlarının da artmasına neden olduğunu savunan Öncel, "Esnaflarımız kirasını çıkartabilmek için her şeyi bulundurma ve yüksek fiyata satma çabasına giriyor. Bu da müşteri kaybına neden oluyor." diye konuştu. Turistlerin alışveriş yaparken fiyat etiketini önemsediğinin altını çizen Öncel, yabancı konukların ürün alımında etiket fiyatı olan işyerlerini tercih ettiğini, üzerinde etiket fiyatı olmayan dükkanları tercih etmediğini sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.