Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜMSİAD Osmaniye’ye liman istiyor

Osmaniye’nin il oluşunun 17. yılı dolayısıyla açıklama yapan Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Osmaniye Şube Başkanı Murat Özkardeş, ilin hızlı bir şekilde gelişmesi ve kalkınması için mutlaka Akdeniz’de bir liman...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TÜMSİAD Osmaniye’ye liman istiyor
Osmaniye’nin il oluşunun 17. yılı dolayısıyla açıklama yapan Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Osmaniye Şube Başkanı Murat Özkardeş, ilin hızlı bir şekilde gelişmesi ve kalkınması için mutlaka Akdeniz’de bir liman olması gerektiğini söyledi.

Şehrin 26 Ekim 1996 yılında il yapıldığını, yakın gelecekte Ortadoğu’nun ticaret ve ihracat merkezlerinden biri haline geleceğini ifade eden Özkardeş, Osmaniye’nin Akdeniz’e ulaşarak bir limana kavuşturulması gerektiğini belirtti. Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’ne yapılan özel sektör yatırımları ile kentin ihracatta patlama yaptığını kaydeden Özkardeş, “Osmaniye’nin kısa zamanda gösterdiği gelişmenin nedeni bulunduğu bölgenin ulaşım yollarına yakın olmasıdır. Bu durum OSB’yi oldukça cazip hale getirmektedir.” dedi.

110 firmanın Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyette olduğunu, 200’e yakın firmanın da yatırım için sırada beklediğini belirten Özkardeş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Yumurtalık-Ceyhan-Osmaniye-İskenderun bölgesinin stratejik planlamasının birlikte yapılması gerektiğine inanıyorum. Birkaç yıl öncesine kadar yılda 2 -3 milyon dolar ihracat yapan Osmaniye son bir yılda 150 milyon dolar ihracat yapmıştır. OSB, İskenderun’la birlikte Türkiye’nin demir-çelik sektöründe birinci duruma gelmiştir. Bu alanda yapılanlar devam etmektedir. OSB’de çalışan işçi sayısı hızla artmış ve 10’e yaklaşmıştır. 2023 yılında ise bu sayının 30 bine ulaşması hedeflenmektedir. Osmaniye’nin mutlaka Akdeniz’e ulaşması ve bir limana da kavuşturulması gerekmektedir. İş dünyası olarak bunu ilimiz için olmazsa olmaz olarak görüyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.