Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tüm Bel-Sen: AK Partili belediyelerdeki mobbing intihara sürüklüyor

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetçileri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, AK Partili Antalya Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere diğerlerinde, sendikaya üye belediye personelinin sürgüne gönderildiğini,...

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2014 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2014 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tüm Bel-Sen: AK Partili belediyelerdeki mobbing intihara sürüklüyor
Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetçileri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, AK Partili Antalya Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere diğerlerinde, sendikaya üye belediye personelinin sürgüne gönderildiğini, emekliliğe zorlandığını ve mobbinge maruz kaldığını, bu nedenle bazı personelin intihara dahi teşebbüs ettiğini öne sürdü.

Tüm Bel-Sen Antalya Şube Başkanı Karakurt, 30 Mart yerel seçimlerin ardından AK Partili belediyelerde yaşanan olaylarla ilgili basın toplantısı düzenledi. AK Partili başkanların göreve geldikten sonra sendika üyesi çalışanların mobbinge maruz kaldığını savunan Karakurt, İstanbul, Manisa ve Ankara'da da benzer sorunların yaşandığını söyledi. Sendikaya üye belediye personelinin sürgüne gönderildiği, emekliliğe zorlandığını ve mobbinge maruz kaldığını savunan Karakurt, yaşanan bu olaylar neticesinde Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde görevli bir personelin intihara kalkıştığını, şuanda yoğun bakımda yattığını iddia etti. İntihara kalkışan sendika üyesinin Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğünde çalışan M.T.P. olduğunu belirten Karakurt, “Kendi yandaş kadrolaşmalarına yer açmak ve sendikal mücadeleyi engellemek için emekçileri emekliliğe zorlayan, haklarında asılsız iddialarla disiplin soruşturması açıp, hukuksuz bir şekilde işten atmaya varan cezalar vererek yaşam hakkını tehdit edenler, AK Parti iktidarının teşvik ve desteğini arkasına alan Melih Gökçek gibi belediye başkanları ve yöneticileridir.” dedi. M.T.P.’nin Kesikköprü’ye sürgün edildiğini ileri süren Karakurt, üyelerinin hipertansiyon hastası olduğunu belirmesi üzerine yetkililerinin emekli olması tavsiyesinde bulunduğunu iddia etti.

Antalya’da da çok sayıda belediye personelinin uzak ilçelere sürüldüğünü belirten Karakurt, mobbingin buralarda da devam ettiğini söyledi. Ankara’da yaşanan olayın bir benzerinin Antalya’dan endişe ettiklerini belirten Karakurt, bundan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in sorumlu olacağını kaydetti. Antalya 3. İdare Mahkemesi'nin Gündoğmuş'a görevlendirilen Rıza Uysal'ın görev yerine iade talebiyle açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı verdiğini hatırlatan Karakurt, ancak bunun yerine getirilmediğini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.