Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Toroslu öğrenciler iki günlük kampla Antalya’nın zirvesine ulaştı

Toroslu öğrenciler, Antalya’nın zirvesi tabir edilen Olympos-Beydağları’nda bulunan Tahtalı Dağı’na yürüdü. Doğa yürüyüşü ile kamp yaparak zirveye tırmanan öğrenciler, 2 bin 365 metrede hatıra fotoğrafı çektirdi. Döşemealtı...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2014 11:24
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2014 11:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Toroslu öğrenciler iki günlük kampla Antalya’nın zirvesine ulaştı
Toroslu öğrenciler, Antalya’nın zirvesi tabir edilen Olympos-Beydağları’nda bulunan Tahtalı Dağı’na yürüdü. Doğa yürüyüşü ile kamp yaparak zirveye tırmanan öğrenciler, 2 bin 365 metrede hatıra fotoğrafı çektirdi.

Döşemealtı Toros Akdeniz Anadolu Fen Lisesi Doğa Sporları Kulübü, okuldaki öğrenci öğretmen ve velilere trekking (kamplı doğa yürüyüşü) gerçekleştirdi. Olimpos- Beydağları’nda bulunan Tahtalı zirvesine çıkmak için iki günlük kamp gerçekleştirdi. Kampın ilk gününde 15 km. yürüyerek Çukur Yayla mevkiinde ana kampını kuran Toroslular, geceyi çadırda dinlenerek geçirdi. Ekip, kampın ikinci gününde de yeniden yol alarak 2 bin 365 metre zirvede kampı sonlandırdı. Geldikleri yolu tekrardan geri dönen ekip, düzenlenen kamplı doğa yürüyüşünden çok memnun kaldı.

Gerçekleştirilen etkinlikler hakkında bilgi veren Döşemealtı Toros Akdeniz Anadolu Fen Lisesi Doğa Sporları Kulüp Rehber Öğretmeni Kemal Macit, bu kamp programının asıl amacının öğrenci, veli ve öğretmen kaynaşması olduğunu açıkladı. Gençlerin doğa bilincini geliştirmek için bu şekilde bir etkinlik düzenlediklerini kaydeden Kemal Macit, "Dağcılık sporunun da içinde bulunduğu yürüyüşümüz de asıl amacımız öğrencilerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durarak nitelikli zaman geçirmesini sağlamayı amaçladık." dedi.
Bundan sonraki etkinlikler hakkında da bilgi veren Macit, spor kaya tırmanışı ve doğa yürüyüşlerinin devam edeceğini bildirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.