Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Toros Kaynak Koleji'nde kumbaralar kitap için açıldı

Toros Kaynak Koleji'nde 'Toros Kaynak Okuyor, Türkiye Okuyor Projesi' kapsamında '2. Toros Kaynak Kitap Sergisi' açıldı. Kaynak Kültür Yayınları'nın öğrencilere dağıttığı 400 civarı kumbarada yaklaşık bir ay biriktirilen paralar,...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 10:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Toros Kaynak Koleji'nde kumbaralar kitap için açıldı
Toros Kaynak Koleji'nde 'Toros Kaynak Okuyor, Türkiye Okuyor Projesi' kapsamında '2. Toros Kaynak Kitap Sergisi' açıldı. Kaynak Kültür Yayınları'nın öğrencilere dağıttığı 400 civarı kumbarada yaklaşık bir ay biriktirilen paralar, sergide açılarak yıl içinde okunacak tavsiye kitaplar alındı. Serginin ikinci gününde "Türkçenin Sultanları: Arif Nihat Asya" kitabının yazarı Orhan Bilir öğleden önce ortaokul sınıflarına, öğleden sonra ilkokul sınıflarına "Kitap Okumanın Önemi" üzerine seminer-söyleşi yapıp kitaplarını imzaladı.

Toros Kaynak Koleji, Değer Kırtasiye ve Kaynak Kültür Yayın Grubu'nun ortaklaşa düzenlediği "Türkiye Okuyor, Serik Okuyor Kitap Sergisi Programı"na Serik Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halim İzgi, İlçe Emniyet Müdürü Fatih İnceyavuz, diğer protokol üyeleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Toros Kaynak Koleji Müdürü Ferhat Yıldırım, çocukların kitaplarla daha çok iç içe olmalarını sağlamak amacıyla bu tür etkinlikleri düzenli olarak yaptıklarını dile getirdi. Çocukların harçlıklarıyla kitap almalarının hem nitelikli okuma alışkanlığını kazanmalarında hem yardımlaşma, birlikte iş yapma becerisi kazanmalarında hem de birikim yaparak ailelerine destek olmalarında önemli kazanımlar sağladığını belirtti.

Velilerden ve öğrencilerden çok sayıda memnuniyet bildiren dönüşler aldığını belirten Yıldırım, kitap okuma çalışmalarının Toros Kaynak Koleji'nde her yıl daha da yenilenip geliştirilerek devam ettiğini ekledi. Okul Müdürü Ferhat Yıldırım: "Okulumuzda ilkokulda sınıf öğretmenleri, ortaokulda Türkçe öğretmenleri ve diğer branş öğretmenleri kitaplar belirler ve bu kitaplar okulun çalışma takviminde bildirilir. "Okuma Pisti, 81 il 81 Kitap, Kitap Sınavı ve Kumbaram" gibi projelerle kitap okuma teşvik edilir. Öğrencilerimiz her ay ortalama en az dört kitap okur ve bu kitaplardan çoktan seçmeli kitap sınavları yapılıp hem sınav sonrası hem de dönem sonlarında genel ödüllendirmeleri yapılır. Ayrıca Türkçe öğretmenleriyle birlikte sınıf öğretmenleri öğrencilerin okudukları kitapları ve sayfalarını düzenli takip eder. Kitapların nitelikli okunması amacıyla kitap sınavlarının yanında Türkçe öğretmenleri, öğrencilerin okudukları kitapları “kitap özet formu” ile takip eder. Okul olarak öğrencilerimizin doğru eserleri yeteri kadar okumaları ve okuma alışkanlığı kazanmaları için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimizin, velilerimizin memnuniyeti ve öğrencilerimizin artan sınav başarısı bu işi doğru yaptığımızın en önemli belirtisidir." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.