Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tornetler Odunpazarı’nı şenlendirdi

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen “Geri Dönüşümle Tornet Yarışı” Odunpazarı Meydanı’nda büyük bir katılımla gerçekleşti. Etkinliğe, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2014 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2014 11:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tornetler Odunpazarı’nı şenlendirdi
Eskişehir Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen “Geri Dönüşümle Tornet Yarışı” Odunpazarı Meydanı’nda büyük bir katılımla gerçekleşti.

Etkinliğe, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Başkanı Nihat Çuhadar, Cumhuriyet Halk Partisi Odunpazarı İlçe Başkanı Erdal Çakıcıer, Odunpazarı Belediyesi meclis üyeleri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

60 okuldan toplam 150 öğrencinin katıldığı tornet yarışında açılış konuşmasını yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt şunları söyledi: "Birçoğumuzun çocukluk hayalleri olan tornet geri dönüşümle birlikte anıldığı zaman biraz daha anlamlı olacak diye düşündük. Odunpazarı ilçesinde geri dönüşüme verdiğimiz önemi göstermek için bu etkinliği düzenledik. Tornet bizim yaşımızdaki arkadaşların da ilgisini çekti. Bu etkinliğin yararlı, sonuçlarının anlamlı olduğunu düşünüyorum. Etkinliği düzenlerken bize katkıda bulunan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Eskişehir’de bundan sonra Geri Dönüşümle Tornet Yarışması geleneksel hale gelecektir." şeklinde konuştu.

Temel hedeflerinden birinin Odunpazarı’nı yaşanabilir ve canlı tutmak olduğunu da ifade eden Başkan Kurt, "Bu nedenle Odunpazarı’nda sık sık değişik etkinlikler yapmayı planlıyoruz. Geçmişte pek çok Eskişehirlinin gerçekleştirmiş olduğu sporu yenileyelim diye düşündük. Arkadaşların torneti bulması, dönüşümü de çağrıştırması açısından önemli olabilir." ifadelerini kullandı.

Etkinlik gençler ve çocuklar tarafından büyük ilgi görüldü. Yarışmaya katılan Leyla Polat, "Güzel bir yarışmaydı eğlenmek için geldim. Hocam katılmak ister misin dediği zaman hemen kabul ettim. Çünkü biraz aksiyon yaşamak istedim. Güzel oldu mutluyum eğlenmeye gelmiştik zaten." dedi.

Kendi yaptığı tornetle yarışmaya katılan Cengiz Yardımcı, "Yarışmaya katılmak güzeldi eski kültürümüzü yaşatmak için buradayız. Gayet güzel bir yarıştı. Kendi arabamı kendim yaptım.bu oyunu bilmeyenlerde görmeyenlerde burada gördü." diye konuştu.

Etkinlik sonunda çocuklara katılım belgesi ile çeşitli hediyeler verildi, dondurma ikramı yapıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.