Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Torbalı Ticaret Odası ilçe ekonomisinin temsilcilerini buluşturdu

Torbalı Ticaret Odası (TTO), ekonominin temsilcilerini biraraya getirdi. Vergi Haftası ve Muhasebeciler Haftası kapsamındaki kahvaltılı toplantıya Torbalı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halil Gülcü, Vergi Dairesi Müdürü Naci Üzar, İş-Kur...

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2015 09:11
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2015 09:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Torbalı Ticaret Odası ilçe ekonomisinin temsilcilerini buluşturdu
Torbalı Ticaret Odası (TTO), ekonominin temsilcilerini biraraya getirdi. Vergi Haftası ve Muhasebeciler Haftası kapsamındaki kahvaltılı toplantıya Torbalı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halil Gülcü, Vergi Dairesi Müdürü Naci Üzar, İş-Kur Müdürü Mustafa Şimşek, SGK Müdürü Kadriye Ay, İzmir Serbest Muhasebeci-Mali Müşavirler Odası Torbalı Temsilcisi Adem Savaş Bulgur, banka müdürleri, ilçedeki mali müşavir ve muhasebeciler katıldı.

Ekonomiye yön veren kurum ve kuruluşların biraraya geldiği toplantıda, sıkıntılar masaya yatırılırken fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantının açılışında konuşan TTO Yönetim Kurulu Başkanı Abdülvahap Olgun, “Ekonominin tüm unsurları olarak, ilçemizin ekonomisini daha da güçlendirmek istiyoruz. Torbalımız'ı ekonomik yönde daha cazip bir merkez haline getirmek için hep birlikte elimizi taşın altına koyacağız.” dedi. Toplantı, odanın tanıtım filmiyle başladı. 45 sektörde 2 binden fazla işletmeye evsahipliği yapan İzmir'in Torbalı ilçesinin, her yıl ödediği vergi ve ihracatıyla Türkiye’nin lokomotifi konumunda olduğu kaydedildi.

‘HERKES BİR TUĞLA KOYSUN’

Torbalı’da vergi bilincinin üst düzeyde olduğunu ancak bunu gelecek nesillerde de oluşturmak zorunda olduklarını kaydeden Vergi Dairesi Müdürü Üzar, “Herkesin bir tuğla koyması gerekiyor, bunun başka bir yolu yok. Yolumuz uzun ve engelleri hep birlikte aşacağız. Vergi gücümüze daha fazla katkı koymalıyız. Bunu da hep beraber başaracağız.” diye konuştu. SGK Torbalı Şubesi Müdürü Ay ise kurum olarak verdikleri hizmeti daha üst seviyeye taşımak için yoğun bir çaba sarf ettiklerini kaydetti. Kadriye Ay ve İş-Kur Müdürü Şimşek, kurumlarının hizmetleri anlatıp muhasebecilerin yaşadığı sıkıntıları not etti.

‘ESNAFIN VERGİ DAİRESİNDEN ÖDÜ KOPUYOR’

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Gülcü de, “Vergi dairesi denince esnafın ödü kopuyor. Bu tabuyu yıkmamız lazım. Bunu da kurumlar arası yapılan toplantılar sonucunda elbirliğiyle çözeceğiz.” dedi. İlçedeki bankaların ve fabrikaların, Torbalı esnafından daha fazla alışveriş yapması gerektiğini belirten Halil Gülcü, bankacılara, “Muhasebecilerimize güvenin.” diye çıkışta bulundu. Toplantıya katılan bankacılar ve muhasebeciler sıkıntılarını dile getirirken kurum müdürleri de sorulara cevap verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.