Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Toprak analizi ürün verimini artırıyor

Sonbahar mevsimi ile birlikte toprakta analiz çalışmaları başladı. Uzmanlar, Karadeniz Bölgesi’nin ve ülkemizin önemli tarımsal ürünü fındıkta doğru gübrelemenin yapılması açısından toprak tahlillerinin önemli yer tuttuğu, toprak...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 12:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Toprak analizi ürün verimini artırıyor
Sonbahar mevsimi ile birlikte toprakta analiz çalışmaları başladı. Uzmanlar, Karadeniz Bölgesi’nin ve ülkemizin önemli tarımsal ürünü fındıkta doğru gübrelemenin yapılması açısından toprak tahlillerinin önemli yer tuttuğu, toprak analizi sonrası yapılan gübrelemenin ürün verimini artırdığı vurgulandı.

Ordu Ziraat Odasına bağlı mühendislerden Haluk Şensoy, fındık bahçelerinde yaptıkları araştırmalar sonucu iyi meyvenin iyi bitkide, iyi bitkinin de iyi toprakta olacağını ve bunun da toprak numunelerinin yapılması sonucu ortaya çıkacağı vurgulandı. Ziraat Mühendisi Haluk Şensoy, fındıkta hasat döneminin ardından topraktan numunelerin alınarak analizlerinin yapılması gerektiğini belirtti. Şensoy şunları söyledi; “Toprağımızda ne kadar bitki besin elementinin azaldığını ve neyi geri vereceğimizi biz toprak tahlilleri ile anlayabiliyoruz. Toprak numunesinin ardından analiz sonucu ile elimizdeki reçete sayesinde hangi kimyasal gübrenin, gerekiyorsa kireç veya çiftlik gübresinin ne kadar ve nasıl uygulanacağını üreticilerimize uygulamalı gösteriyoruz.”

Topraktan alınan numunelerin sonuçlarına göre ürünün alması gereken besin değeri belirleniyor. Böylelikle tarımda verim artıyor, ürün kalitesi yükseliyor, ekonomik tasarruf sağlanıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.