Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Toplulaştırma ve sulu tarımla Tavas'ta ürün deseni değişti

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, il geneliyle beraber toplulaştırmanın yapıldığı Tavas ilçesi Pınarlar Mahallesi’nde, sulu tarımla birlikte ürün deseninin değiştiğini söyledi. Yoğun olarak hububat, tütün...

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2014 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2014 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Toplulaştırma ve sulu tarımla Tavas'ta ürün deseni değişti
Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, il geneliyle beraber toplulaştırmanın yapıldığı Tavas ilçesi Pınarlar Mahallesi’nde, sulu tarımla birlikte ürün deseninin değiştiğini söyledi. Yoğun olarak hububat, tütün ve nohut tarımının yapıldığı mahallede sebzeciliğin son yıllarda geliştiğini belirten Kutlu, yaklaşık 400 dekarlık alanda tamamen organik yerli tohumdan karpuz üretildiği ifade etti. Kutlu, “Toprak yapısı çok iyi ve araziler verimli. Toplulaştırmayla büyük ve düzgün parseller oluşturulmuş. Her parsele ulaşım çok kolay. Basınçlı sulama sistemi sayesinde ister damlama ister yağmurlama kolayca yapılabiliyor. Şimdiye kadar tütün ve kuru mahsul yetiştirilen bu topraklarda artık yeni ürünler yetişiyor.” dedi.

Mahallede yapılan toplulaştırmanın ardından yaklaşık 4 bin dekar alanın, toprak altı basınçlı sulama sistemi ile sulama imkânına kavuştuğunu vurgulayan İl Müdürü Kutlu, “Sulu tarım yapılan alan her yıl artarak ürün çeşitliliği de sağlanmıştır. Özellikle karpuz yetiştiriciliği yapan çiftçi sayısı giderek artmaktadır. Üreticilerin mart ayı içerisinde örtü altı tünellerde tohum ekimiyle başlayan sezonu, karpuzların temmuz ortasında hasadına kadar devam etmektedir. Bunun yanında marul çeşitleri, karnıbahar, lahana, kavun, biber gibi sebzeler de kaliteli olarak yetiştirilebilmektedir. Üreticilerimiz emeğinin karşılığını almakta ve bölgemizde sebzecilik her geçen gün artmaktadır. Gerek karpuz gerekse marul ve diğer sebzeler, verim ve kalite bakımından oldukça iyi durumda. Pınarlar Mahallesi'nde toplulaştırma yapılan ve sulama imkânına sahip alanda 2014 yılı itibariyle yaklaşık bin 600 dekarda başta marul ve karpuz olmak üzere kavun, lahana, ıspanak, bamya, brokoli gibi sebzelerle birlikte 800 dekara yakın çerezlik ayçiçeği tarımı yapılıyor.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.