Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TMMOB'de 'kadına şiddete hayır' denildi

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu Kadın Komisyonu Sözcüsü Makina Mühendisi Arzu İdem, "Şiddetin ister toplumsal yaşamda, ister devletler tarafından yapılmış ya da göz yumulmuş olsun yasal değildir ve bir insan hakkı ihlalidir." dedi. TMMOB...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2014 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2014 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TMMOB'de 'kadına şiddete hayır' denildi
TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu Kadın Komisyonu Sözcüsü Makina Mühendisi Arzu İdem, "Şiddetin ister toplumsal yaşamda, ister devletler tarafından yapılmış ya da göz yumulmuş olsun yasal değildir ve bir insan hakkı ihlalidir." dedi.

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu Kadın Komisyonu tarafından “Uluslararası Kadına Şiddete Hayır Günü” nedeniyle “Görünmeyen Şiddet ve Psikolojik Etkileri” konferans düzenlendi. Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi’nde yapılan konferansın açılışında konuşan Arzu Özdal İdem, küresel krizin ekonomik, sosyal ve siyasi sonuçlarının en fazla kadınları etkilediğini ve kadınların yaşamına işsizlik, yoksulluk, şiddet olarak yansıdığını söyledi.

Dünyanın birçok yerinde kadınların, sadece kadın oldukları için yaşamın her alanında kötü muameleyle karşı karşıya kaldığını aktaran İdem, kadınların evlerinde, işyerlerinde, kamusal alanlarda fiziksel ya da duygusal şiddetin kurbanı olduğunu, mobbinge maruz kaldığını vurguladı. Küresel krizin ekonomik, sosyal ve siyasi sonuçlarının en fazla kadınları etkilediğini vurgulayan Arzu Özdal İdem, "Krizler kadınların yaşamına işsizlik, yoksulluk, şiddet olarak yansımaktadır. Kadınların çalışma yaşamı içerisinde erkek meslektaşlarının yaşadığı sorunların yanı sıra cins ayrımcılığından kaynaklanan sorunlara karşılaştığı bilinen bir gerçektir. Kadınlar sendikasız, sigortasız, güvencesiz bir biçimde çok düşük ücretlerle sağlıksız ortamlarda çalıştırılmakta ve sömürülmektedir. Hayatın her alanında kadına yönelik her türlü şiddete, gerek bedenleri üzerindeki, gerekse ekonomik, sosyal, kültürel varoluşlarına ilişkin şiddete, kadın düşmanı politikalara baskılara karşı koyacağız. Fabrikada, hastanede, okulda büroda evde ya da tarlada fark etmez, çalıştığımız her yerde bu tahakküme sessiz kalmıyor, isyan ediyor ve mücadeleyi yükseltiyoruz." diye konuştu.

Psikolojik Danışman Ayşegül Harputlu da "Görünmeyen Şiddet ve Psikolojik Etkileri” konferansında, maruz kalınan görünmeyen şiddeti tanımladı. Harputlu, farkındalık oluşturmak ve kişiliğimiz, özgüvenimiz, yaşantımız üzerindeki Psikolojik etkilerini, stres kaynağı olarak şiddet, travma kaynağı olarak şiddet, özgüven ve şiddet ilişkisi, benlik kaygısı ve şiddet ilişkisi, şiddet ve benlik algısına yaptığı tahribat, şiddetin psikolojik ve psikosomatik etkileri konusunda sunum yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.