Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Titreyengöl ve Sorgun'u doğa sporlarında cazibe merkezi yapacağız'

Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, Türkiye'nin turizme açılan ilk istasyonu olan Titreyengöl-Sorgun Ormanı'nı doğal sporlarının merkezi haline getireceklerini söyledi. Titreyengöl'ün...

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2015 19:02
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2015 19:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Titreyengöl ve Sorgun'u doğa sporlarında cazibe merkezi yapacağız'
Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, Türkiye'nin turizme açılan ilk istasyonu olan Titreyengöl-Sorgun Ormanı'nı doğal sporlarının merkezi haline getireceklerini söyledi. Titreyengöl'ün 35 yıl önce Türkiye'nin turizme açılan ilk penceresi olduğunu belirten Aydoğan, dünyanın sayılı kumul ormanını Sorgun Çamlığı'nın da Manavgat'ta olmasının doğa sporları yapımı için bir avantaj olduğunu kaydetti.

Manavgat'ta doğa sporlarının gelişmesi ile ilgili Sorgun Çamlığı'nda basın açıklaması yapan Aydoğan, hedeflerinin Titreyengöl-Sorgun Çamlığı'da kano, dragon, doğa yürüyüşü, Nordic Walking(doğa yürüyüşü), oryantiring(koşarak yön bulma), bisiklet ve su sporlarını cazip hale getirerek bölgeye yılın 12 ayı yerli ve yabancı turist çekmek olduğunu ifade etti.

Titreyengöl ve Sorgun'da doğa sporları turizmini canlı tutarak Manavgat'taki otellerin yılın 12 ayı açık kalmasını sağlamak istediklerini belirten Aydoğan, sürdürülebilir bir turizm ve turizmde daha fazla istihdam ve turizmi 7 aydan 12 aya çıkarmak için buna mecbur olduklarının altını çizdi.

Bugüne kadar Sorgun ve Titregöl'ün doğal güzelliklerinin doğa turizmine yeteri kadar kazandırılmadığı için yeterli verimin alınamadığını anlatan Aydoğan, gerek ülke içinde gerek yurtdışında yapacakları tanıtımlarla bölgeyi doğa sporlarında bir numara yaparak bölgeyi cazip destinasyon haline getireceklerini vurguladı. Aydoğan, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Zaten bölgemizdeki oteller aktif sezonda yeterli doluluğa ulaşıyor. Biz 'ön' ve sezon bitiminde 'arka' sezonda bölgede turizmi canlı tutmak için doğa sporları turizmini yaygınlaştırmak istiyoruz. Bunu başarırsak turizmi 7 aydan 12 aya çıkartarak turizmi yılın 365 gününe yaymış oluruz. Böylece sezon bitiminde oteller kapanmamış olur. Bunu başaracağımıza inanıyoruz. Çünkü dünyada böylesi bütün doğa sporlarını yapıldığı böyle bir yer yok." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.