Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TİSOYAB: Turistler çevreyi ön planda tutan otelleri tercih ediyor

Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, sürdürülebilir turizmin temelini çevre ve temiz deniz oluşturduğunu söyledi. Dünyada çevreyi ön planda tutan otellerin daha çok tercih edildiğini...

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2015 18:30
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2015 18:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TİSOYAB: Turistler çevreyi ön planda tutan otelleri tercih ediyor
Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, sürdürülebilir turizmin temelini çevre ve temiz deniz oluşturduğunu söyledi. Dünyada çevreyi ön planda tutan otellerin daha çok tercih edildiğini belirten Aydoğan, çevre olmadan ve korunmadan uzun vadeli turizm yapmanın çok zor olduğunu kaydetti.

Bölge destinasyonunda turizm sezonunun başladığını belirten Aydoğan, Side Sorgun Titreyengöl Turizm Merkezi'nin gerek Titreyengöl ve gerekçe dünyanın sayılı kumul ormanı Sorgun Çamlığı'nın çevre öncelikli turizm yeri olduğunu ifade etti. Aydoğan, temiz deniz, çevrenin yanı sıra turizmin misafirperverlik, güleryüz, samimiyet ve şeffaflık, hizmette mükemmellik, yeni fikirleri ve konseptleri uygulamak, yüzde 100 misafir memnuniyeti, sektörde yenilikçi ve öncü olmak, güvenilirlik ve bağlılık, misafirlerimizin önceliklerini önemsemek, güçlü yönetim yapısı, bölgesel farkındalık ve çevreye duyarlılık turizmin olmazsa olmazlarından olduğunun altını çizdi.

Aydoğan, "Çevre temizliği ve doğal kaynakların korunması sürdürülebilir turizmin temelini oluşturuyor. Uluslararası Çevre Vakfı'nın (FEE) vermiş olduğu mavi bayrak ve yeşil anahtar ödülleri turizmde marka değeri açısından çok önemli. Turistler, tatil yapacakları yerdeki plajın mavi bayraklı olup olmadığına dikkat ederek ona göre rezervasyonlarını yaptırıyor. Avrupalı, İskandinav, Baltık ve Rus turistlerde çevre öncelikli tatil ön planda. Turistin kaldığı otel kadar denize girdiği plaj da çok önemli." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.