Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tıp fakültesini kazanan imam hatip öğrencisi ödüllendirildi

Diyarbakır’da tıp fakültesi kazanan imam hatip lisesi öğrencisi Nesibe Fidan Tek, okul aile birliği tarafından ödüllendirildi. Tek, arkadaşlarına, hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadan sürekli çalışmalarını söyledi. Diyarbakır Anadolu...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 10:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tıp fakültesini kazanan imam hatip öğrencisi ödüllendirildi
Diyarbakır’da tıp fakültesi kazanan imam hatip lisesi öğrencisi Nesibe Fidan Tek, okul aile birliği tarafından ödüllendirildi. Tek, arkadaşlarına, hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadan sürekli çalışmalarını söyledi.

Diyarbakır Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Nesibe Fidan Tek, geçen yıl lise son sınıf öğrencisiyken girdiği ÖSS’de tıp fakültesini kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Bayram tatili için memleketine gelen Tek, mezun olduğu okulunu ziyaret etti. Okul Aile Birliği Başkanlığı da Tek için düzenlediği törende kendisini ödüllendirdi. Okul bahçesindeki törene lise öğrencileri ile okul idaresi ve öğretmenler katıldı.

Okul Müdürü Mutlu Saylık, öğrencilerinin tıp fakültesi başta olmak üzere, eczacılık, mühendislik, öğretmenlik gibi bölümlere yerleştiğini söyledi. Okullarından mezun olan öğrencilerin yüzde 50'sinden fazlasını üniversitelere yerleştirdiklerini belirten Saylık, bu başarının da önümüzdeki yıl daha fazla olacağına inandığını kaydetti. İmam hatiplere teveccühün her geçen yıl arttığını dile getiren Saylık, üniversite yerleştirmedeki başarıları şöyle sıraladı: “2011 yılında mezun verdiğimiz 80 öğrencimizden 44 tanesi, 2012 yılında 77 mezundan 42'si, 2013'te ise mezun verdiğimiz 98 öğrenciden 52'si üniversiteye yerleşti. Yerleşenler arasında tıp, eczacılık, PDR, mühendislik ve öğretmenlik gibi farklı bölümler yer almaktadır." diye konuştu.

Saylık, son olarak tıp fakültesini kazanan öğrencileri Nesibe Fidan Tek’in tüm öğrencilere örnek olduğunu kaydetti. Diyarbakır Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği üyesi Behçet Balık ise her zaman öğrencilerinin yanında olduklarını belirtti. Balık, öğrencilerinden daha büyük başarılar beklediklerini ve bunun önünde artık hiçbir engelin olmadığını kaydetti. Nesibe Fidan Tek ise bu başarıya çok çalışarak, özgüvenini koruyarak, öğretmen ve ailesinin desteğini alarak ulaştığını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.