Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ticari araç sürücüleri ve sahiplerine seminer verildi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Şoförler Odası, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Trafik Büro Amirliğince ticari araçla sürücüleri ve sahiplerine seminer verildi. İlçede görev yapan ticari araç sürücü ve sahiplerine yönelik gerçekleştirilen...

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2015 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2015 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ticari araç sürücüleri ve sahiplerine seminer verildi
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Şoförler Odası, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Trafik Büro Amirliğince ticari araçla sürücüleri ve sahiplerine seminer verildi. İlçede görev yapan ticari araç sürücü ve sahiplerine yönelik gerçekleştirilen bilgilendirme seminerine Şoförler Odası Başkanı Cevdet Civelek, İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği Başpolis Burhan Semizoğlu ve polis memuru Emrah Engin ve Jandarma Trafik Büro Amirliğinden Jandarma Başçavuş Hakan Bozkurt katıldı.

Toplantıda konuşan Başpolis Burhan Semizoğlu, ilk olarak araç sürücülerinin yorgun olarak direksiyon başına geçmemeleri konusunda tavsiyelerde bulundu. Semizoğlu, "Yapmış olduğunuz iş gereği hassas bir görev üstleniyorsunuz. Yorgunluk. Sizin mesleğinizin en sevmediği en çok risk oluşturan noktalardan bir tanesi. Ne kadar usta şoför olursanız olun, ne kadar dikkatli olursanız olun yorgunlukta sizin ustalığınız bir yere kadardır. Yorgunluk belirtilerini biliyorsunuz. Yıllardır bu işin içindesiniz. Yeni başlayan arkadaşlarınız var. Sizler tecrübelerinizi bu arkadaşlarla paylaşmanızı istiyoruz."

'ÖĞRENCİLERİN GAZINA GELMEYİN'

Trafikte en fazla ihbarın ticari araçlar üzerine geldiğini kaydeden Semizoğlu, yolcu indirme ve bindirme, durak kullanımı ve diğer konularda ticari araç sürücülerinin daha dikkatli olması gerektiğini ifade etti. Servis sürücülerinin öğrencilerin gazına gelerek yüksek sesli müzik dinledikleri, kırmızı ışıkta geçtikleri konusunda kendilerine bilgi geldiğini söyleyen Semizoğlu, "Trafik içerisinde yapmış olduğunuz kural hataları sizde daha fazla yankı uyandırıyor. Camianıza da zarar veriyor. En çok ihbarlar ticari araçlar üzerine geliyor. En yoğun ihbarlarımız öğrenci servis araçları kırmazı ışıkta geçtiği, öğrencilerin ayakta olduğu yüksek sesle müzik yayını yaptığı bu tür ihbarlar bizlere geliyor. Son zamanlarda ihbarlarda düşüş var. Ancak öğrencinin isteği olsun diyerek, içeride ki çocuğun gazına gelerek mi diyelim ne diyelim. Müzik sesini sonuna kadar açıyor veya 'Şu araba bizi geçti. Amca şunu solla, geç' dediklerin de bu tür gaza getirmelerle çocukların istekleri doğrultusunda hareket eden arkadaşlarımızın olduğu kulağımıza kadar geliyor. Bizde tespit yok, ancak velilerden bizzat bize kadar geliyor. Onlar da çocuklarından duyuyormuş. Sevgili öğrenci servisi taşıyan arkadaşlar. Araç içerisinde yapmış olduğunuz bütün hali hareket, tavır ve davranışlar emin olun bize kadar geliyor" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.