Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Termik santral için bilgilendirme toplantısı yapıldı

Karaman'ın Akçaşehir kasabası hudutlarında yapılması planlanan termik santralle ilgili olarak Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) süreciyle ilgili halkı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.Toplantıya TEMA Vakfı Karaman il temsilcileri...

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2014 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2014 09:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Karaman'ın Akçaşehir kasabası hudutlarında yapılması planlanan termik santralle ilgili olarak Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) süreciyle ilgili halkı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya TEMA Vakfı Karaman il temsilcileri de katılarak firmanın proje hakkında yaptığı bilgilendirmenin ardından firma yetkililerine çeşitli sorular yöneltti. TEMA İl Temsilcisi Muttalip Yıldırım yaptığı açıklamada, "Akçaşehir kasabasında yapılması planlanan termik santrali gizlemek amacıyla kömür madeni çıkarılması izni için düzenlenen ÇED süreci halk bilgilendirme toplantısına Karaman TEMA olarak katıldık. İlgili şirketin proje hakkında bilgilendirme yapmasından sonra geçilen soru cevap bölümünde Akçaşehir TEMA gönüllü sorumlusu Onur Karabacak ve emekli öğretmen Sami Bey'in soruları karşısında ilgili firma cevap veremez duruma düşmüştür. Karaman TEMA temsilci yardımcısı Halil Başkalkan'ın konunun vahameti hakkındaki konuşmalarından sonra söz alan TEMA gönüllüsü ve doğa aşığı Merih Ünver'in açıklamalarının bitiminde Akçaşehir halkı toprağına, suyuna, tarımına ve elmasına sahip çıkmış, kasabalarında kömür madeni ve termik santral istemediklerini beyan edip salonu boşaltarak toplantının sona ermesini sağlamışlardır. Karaman TEMA temsilciliği olarak bölgede MTA'nın çalışmalarını adım adım takip ederek Karaman, Karapınar, Akçaşehir ve Ayrancı ilçesinde bilgilendirme toplantıları ile halkımızı aydınlatarak toprağına, doğasına sahip çıkılmasını sağlaması dolayısıyla TEMA genel merkezimize teşekkürlerimizi, Akçaşehir halkına da toprak talanına dur dedikleri için şükranlarımızı sunarız." dedi.

Yıldırım, Akçaşehir kasabasında yapılması planlanan termik santrali gizlemek amacıyla kömür madeni çıkarılması projesinin ÇED sürecinde halkı bilgilendirme toplantısında ÇED başvuru dosyasını incelediklerini ve bazı eksikler gördüklerini ve itirazlarını yaptıklarını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.