Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Terme’ye 550 hektarlık 'Tabiat Park'ı

Samsun’un Terme İlçesi Gölyazı Gölardı yaban hayatı geliştirme sahasında bulunan bölgede Tabiat Parkı kurulması için çalışmalar devam ediyor. Park yapılması planlanan alanlarda incelemelerde bulunan Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Dairesi...

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2015 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2015 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Terme’ye 550 hektarlık 'Tabiat Park'ı
Samsun’un Terme İlçesi Gölyazı Gölardı yaban hayatı geliştirme sahasında bulunan bölgede Tabiat Parkı kurulması için çalışmalar devam ediyor. Park yapılması planlanan alanlarda incelemelerde bulunan Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Dairesi Başkanlığı Mesire Yerleri Şube Müdürü Şah İsmail Beyazıt, Terme Orman İşletme Şefi Musa Kalkan ile birlikte Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’u makamında ziyaret etti. Bölge hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca teklif edilen 550 hektarlık alanda yapılacak Tabiat Parkı projesinin hayata geçmesi ile Terme’nin çok iyi yerlere geleceğine dikkati çeken Belediye Başkanı Kul, “Yıllardan beri bir türlü değerlendirilemeyen böyle bir mekanın Samsun’un ve ülkemizin turizmine kazandırılacak olmasından dolayı mutluyuz. Amazon geçmişi, 203 çeşit kuş türü, endemik bitkileri, su basar ormanları ve eşsiz bir güzellikte kumsallar gibi değerlerini barındıran ve bölgemizde doğa turizminin gelişmesine katkı sağlayacak olan alan ziyaretçiler için güzel bir seyir ve dinlenme merkezi olacak.” dedi.

Yapılacak çalışmalar hakkında Başkan Kul’a bilgi veren ve bölge ile ilgili bilgiler alan Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Dairesi Başkanlığı Mesire Yerleri Şube Müdürü Şah İsmail Beyazıt, Gölyazı Gölardı yaban hayatı geliştirme sahasında bulunan Gölyazı Gölardı bölgesinin bitki örtüsü, yaban hayat özelliği ve manzara güzellikleri ile tabiat parkı potansiyeline fazlası ile sahip olduğunu ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.