Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Terme Belediye Başkanı Kul: Kendimi feda etmeye hazırım

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, ilçeye kömür santrali yapılmaması için gerekirse kendisini feda etmeye hazır olduğunu söyledi. Samsun'un Terme ilçesinde, Çevre Platformu ve Samsun Maden Mühendisleri Odası, 'Terme'de Kirli Santral İstemiyoruz'...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2014 01:25
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2014 01:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Terme Belediye Başkanı Kul: Kendimi feda etmeye hazırım
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, ilçeye kömür santrali yapılmaması için gerekirse kendisini feda etmeye hazır olduğunu söyledi.

Samsun'un Terme ilçesinde, Çevre Platformu ve Samsun Maden Mühendisleri Odası, 'Terme'de Kirli Santral İstemiyoruz' konulu panel düzenledi. Panelde konuşan Şenol Kul, “Bizim doğamıza gözünü dikenler bu hastalıktan bu kara sevdadan vazgeçsinler. Hiçbir felaket açgözlülükten büyük değildir. Bu durum kabul edilebilir bir durum değildir. Başlangıç sonucu belirler, biz çok güzel bir başlangıç yaptık asla vazgeçmeyeceğiz ve kararlıyız. Çocuklarımızdan emanet aldığımız çevre mirasını tertemiz şekilde teslim edeceğiz. Yaşama dokunan hiçbir şeyi kabul etmiyoruz. Böyle kirli yatırım kimseye bir şey kazandırmaz. Birlik beraberlik içerisinde bütün çevre ilçelerimizle biriz beraberiz. Ben bu konuda her türlü fedakarlığı yapmaya hazırım. Bu konuda bizi hiç kimse aksine zorlayamaz. Yeşil ve mavinin bütün olduğu bu güzel ilçemizde siyahı istemiyoruz. Kararımız kesin, duruşumuz nettir. Biz olduğumuz müddetçe bu santral Terme'ye yapılamayacaktır. Gerekirse bu uğurda kendimi feda etmeye hazırım” dedi. Başkan Kul daha sonra kendisine uzatılan santrale hayır yazılı tişörtü giydi.

Panelde söz alan Beyaz Çemberliler Platformu üyesi kadınlar mahallelerine santral istemediklerini ve bu santrale karşı durmak için her türlü eylemde ön safta yer alacaklarını belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.