Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Terme, Amazon tarihiyle bölgenin turizm merkezi olmayı hedefliyor

Amazon Termeliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Güler, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’u makamında ziyaret ederek dernek çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Ziyarete dernek yönetim kurulu üyeleri Meliha Uzun, Ali Rıza...

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2015 18:57
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2015 18:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Terme, Amazon tarihiyle bölgenin turizm merkezi olmayı hedefliyor
Amazon Termeliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Güler, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’u makamında ziyaret ederek dernek çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Ziyarete dernek yönetim kurulu üyeleri Meliha Uzun, Ali Rıza Ultav, İsa Baş ve Cemil Dürümlü de katıldı.

Derneğin 2014 yılı içerisinde 40 üye ile kurulduğunu ifade eden Dernek Başkanı Mustafa Güler, amaçlarının ilçenin kültürel değerlerini ön plana çıkarmak olduğunu kaydetti. Güler, "Amazon Termeliler Kültür ve Dayanışma Derneğimizce Terme’nin kültürel değerlerine sahip çıkararak hemşehrilerimiz arasındaki dayanışmayı güçlendirmek istiyoruz. Ayrıca tarihten gelen Amazonlarla ilgili eserleri gündeme taşımak, güzide ilçemizin turizme yönelik değerlerini gün yüzüne çıkararak Terme’nin ekonomisine turizm yolu ile katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Bu aşamada Amazonların yaşadığı yerler olarak kabul edilen Gölyazı, Simenit ve Çobanyatağı’nda planlanan çalışmalar ile ilgili Başkanımızla görüş alışverişinde bulunduk. Dernek çalışmalarımız ile ilgili bilgiler verdik. Güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum.” şeklinde konuştu.

TERME, İNSANLARIN KONAKLADIĞI MERKEZ OLACAK

Derneklerin toplumların gelişmesindeki önemine işaret eden Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Turizme önem verilebilmesi için önce bunun bir alt yapısının olması gerekiyor. Bu altyapı bizim ilçemizde var. Dünyadaki değişen trendler nedeniyle turizm artık doğa ve tarih turizmine doğru kaymaya devam ediyor. Bu kapsamda Terme büyük bir şansa sahip. İlçemiz tarihi yönden amazonların ana vatanı olarak kabul edilen yerleşim yeridir. Dolayısı ile biz bunları anlatıp turizmde pazarlayabilirsek çok önemli bir kazanç sağlayabiliriz. Çalışmalarımızla birlikte Terme, insanların sadece gelip geçtiği değil, konakladığı bir merkez olacak.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.