Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TEOG sonrası öğrencilerin ders çalışma motivasyonu düştü

Merzifon Ümit Eğitim Kurumları Özel Ahi Koleji Psikolojik ve Danışman ve Rehberlik Uzmanı Osman Eker, geçtiğimiz Kasım ayında yapılan TEOG sınav sonrası öğrenci psikolojisi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Psikolojik ve Danışman ve...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2014 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2014 12:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TEOG sonrası öğrencilerin ders çalışma motivasyonu düştü
Merzifon Ümit Eğitim Kurumları Özel Ahi Koleji Psikolojik ve Danışman ve Rehberlik Uzmanı Osman Eker, geçtiğimiz Kasım ayında yapılan TEOG sınav sonrası öğrenci psikolojisi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Psikolojik ve Danışman ve Rehberlik Uzmanı Osman Eker, “8. sınıf öğrencilerinin ders çalışma alışkanlıkları 1.ci ortak sınavdan sonra bozuldu. Öğrenciler sınav öncesi yoğun bir tempoyla çalışırken sınav sonrası ders çalışmayı büyük ölçüde yavaşlattıkları gözlenmekte. Bu durum öğrencilerin Nisan ayında girecekleri 2.ci ortak sınav için büyük bir handikap olacaktır." dedi.

Ortak sınavın iki aşamalı olduğu için ilk sınavdan sonra öğrencilerin ders çalışmayı bırakmalarının başarılarını düşüreceğinin altını çizen Eker, "Bu durumu öğrencilere seminerlerde anlatılsa da öğrenciler maalesef rehavetten kurtulamıyor. Anne –baba ve öğretmenler çocukların derse tekrar motive olmalarında destek olmaları gerekir. Öğrencinin ilk sınavda istediği başarıyı alması da öğrenciyi rehavete sürüklemekte, sınavın iki aşamalı olduğunu unutmaktalar.” diye konuştu.

"Veliler evde ki ders çalışma düzenini oluşturmaları gerekir. Ders çalışma saatlerin belirlemek televizyonu kapatmak, ders çalışırken bir süreliğine öğrencilerin yanında olmak, günün ders çalışma raporunu öğrencide stres oluşturmayacak şekilde almak faydalı olacaktır." diyen Eker şöyle konuştu; "Aynı zamanda öğrenciyi motive edici şekilde konuşarak, gerekirse ufak hediyeler vermek, ileriye dönük hedefler belirlemek gerekir. Ayrıca öğrencinin gitmek istediği okullar ziyaret edilip, çocukların ortamı yaşamaları çalışma isteklerini artırabilir. Her şeyden önce öğrencilerin yaş durumunu göz önünde tutarak motivasyonunun çok çabuk bozulduğunu bilmek gerekir. Ders çalışmaya verilen birkaç günlük aralar bile tekrar başlamayı çok zorlaştırmaktadır. Tekrar ders çalışma düzenini sağlamada anne baba bilinçli olmalı baskı yapmadan, çocuğa ilgi gösterip, zaman ayırarak evdeki ders çalışma düzenini tekrar sağlayabilirler. Öğretmenlerin öğrenciye haftalık ders çalışma ve soru çözme hedefleri vermeleri ve haftalık ödevleri kontrol etmeleri öğrencilerin toparlanmalarını hızlandıracaktır. Öğrenciyle yapılacak görüşmelerde hedeflerini konuşmak, çalışılacak kaynakları tekrar değerlendirmek çocuğun derse motivasyonu sağlayacaktır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.