Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tekkeköy Metrobüs Hattı Projesi çalışmaları başladı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın bir süre önce müjdesini verdiği hafif raylı sistem gar durağı ile Tekkeköy arasına yapılacak Metrobüs Hattı Projesi çalışmaları başladı. Ekiplerin sessiz sedasız çalışmalarına...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tekkeköy Metrobüs Hattı Projesi çalışmaları başladı
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın bir süre önce müjdesini verdiği hafif raylı sistem gar durağı ile Tekkeköy arasına yapılacak Metrobüs Hattı Projesi çalışmaları başladı. Ekiplerin sessiz sedasız çalışmalarına başladığını duyuran Başkan Yılmaz, yeni yaşam alanlarından biri olan ilçeyi metrobüs ve troleybüs türü toplu taşıma sistemiyle şehirle bütünleştireceklerini söyledi.

Toplu taşımada modern toplumlarının vazgeçilmez ulaşım konforlarından metrobüs, Samsun’a da kazandırılıyor. Şehir merkezi ile kentin batısına hafif raylı sistemi kazandıran Samsun Büyükşehir Belediyesi, kentin doğusundaki Tekkeköy ilçesine de metrobüs hattı kuruyor. Fizibilite çalışmaları ve altyapı hazırlıklarının tamamlanmasının ardından Gar – Tekkeköy Arası Metrobüs Hattı Projesi, Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden onay alınmıştı. 2014 yılı sonuna kadar tamamlanarak hizmete girmesi beklenen raylı sisteme dönüşümlü metrobüs hattı projesi, yaklaşık 50 milyon TL’ye mal olacak.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Gar-Tekkeköy Metrobüs Hattı Projesi çalışmalarının başladığını açıkladı. Şehrin şuan bunun farkında olmadığını ifade eden Başkan Yılmaz, “Kentimizin yaşamı, yeni bir düzene, şekle ve formata kavuşuyor. Sürekli bir takım değişim ve dönüşüm modellerimiz tek tek hayata geçiyor. Örneğin Samsun’un doğusunda sanayi bölgelerini içinde, varlığı da çok önemli olmayan, 10 bin nüfuslu, yarı köy yarı belde gibi bir yerleşim, şimdi içinde 35 bin kişilik stadyumu, 7 bin 500 kişilik kapalı spor salonu, fuar ve kongre merkezlerini bünyesinde bulunduran yeni bir ilçeye dönüşüyor. Orada yeni bir yaşam başlıyor. Bu yeni yaşamı şehirle bütünleştirmek için toplu ulaşımı raylı sistem veya önceki versiyonu olan metrobüs veya troleybüs türü ulaşımla bağlamaya dönük olan çalışmayı başlattık. Şehir farkında bile değil. Ekipler şuan çalışıyor. İnsanlık var olduğu sürece halkımızın daha iyisini isteyecek. Biz yöneticiler de bu talebi en iyi şekilde yönetmek zorundayız. İnsanların talebinin yavaşladığı anlarda bile insanlara umut verip insanların her gün atladıkları çıtayı biraz daha yukarıya kaldırarak onlara yeni bir vizyon koyan bir duruş sergilemekteyiz.” şeklinde konuştu.

ŞEHİRDE YAŞAM KONFORU ARTACAK

17 ilçesi ve 1 milyon 250 bin nüfusu ile Samsun’da değişim ve dönüşümün süreceğini söyleyen Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, “Şehirde insanların yaşam şekliyle ilgili algıları değişmektedir. Ulaşımda toplu taşıma sisteminin en moderni olan raylı sistemli bir şehir olduk. Raylı sistemi şehrin içinden çekip dışarıya çıkarsak ve artık raylı sistem yok desek şehirde yaşayan insanların alıştıkları bu konfordan taviz vermeleriyle ilgili sürecin nasıl zihinlerde büyük bir alt üst yaratacağını herkes tahmin edebilir. İşte budur hadise. Bu ve buna benzer bizim yaşam içinde kanıksadığımız bir sürü konforlar var. Bu yaşamsal konforlar, zaman içinde giderek artacak.” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.