Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tatvan’da öğretmenler günü kutlaması

Bitlis’in Tatvan ilçesinde Tatvan Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.Tatvan Belediyesi Kültür Merkezine düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 13:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tatvan’da öğretmenler günü kutlaması
Bitlis’in Tatvan ilçesinde Tatvan Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Tatvan Belediyesi Kültür Merkezine düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Programda konuşan Tatvan Milli Eğitim Müdürü Mahfuz Bayar, tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı. Öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yapan Bayar, “Üzerinde en çok konuşulan mesleklerin başında öğretmenlik gelmektedir. Mesleğinizi bu kadar önemli kılan hiç şüphesiz ki hakimi, mühendisi, doktoru, devlet adamını, iş adamını yetiştiriyor oluşu değildir sadece, varlığımızın sebebi olan çocuklarımızı belki isimlerini bile bilemedin sadece görevinin öğretmenlik olduğunu bilinen insanların elinde bırakılması, öğretmene duyulan güvenden kaynaklanmaktadır. Bizler çok özel ve çok güzel bir mesleğin mensuplarıyız. Sınırları okul ve sınıf duvarlarına çözülmeyecek kadar ağır bir sorumluluk gerektiren kutsal bir görev üstlenmiş durumdayız. Bizler, bu görevini yerine getirirken şevkimizi kıracak, hızımızı kesecek her türlü olumsuz düşünceyi bir tarafa itebilmek çok önemlidir. Mesleğinizin kaçıncı yılı olursa olsun ilk günkü heyecanını kaybetmeyen bir çaba ortaya koyabilmek için önemli gözleme zorunda olduğumuz ekonomik, sosyal ve politik zorluklar altında dahi öğrencilerimizi en iyi şekilde hayata hazırlamak idealinde, taviz vermeden çalışabilmek çok önemli. Çünkü demokrasiyi bir yaşam tarzı olarak seçen aydınlık yarınlarımızın mimarları olacak fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller ancak bu sayede yetişebilir. Ayrıca, unutmayalım ki büyüyen her fidanda, açılan her çiçekte kokumuz, geçmişte gelecekte izimiz vardır. Bu vesile ile tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.” diye konuştu.

Bayar’ın konuşmasının ardından öğretmenler tarafından, öğretmenlik mesleği ile ilgili konuşmalar yapıldı, şiirler okundu. Ardından, sinevizyon gösterisi ve müzik dinletisi programı yapıldı. Program, aday öğretmenlerin yemin töreni ve halk oyunları gösterisiyle devam etti. Düzenlenen etkinlik kokteylle sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.