Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tatvan'da Cumhuriyet coşkusu

Türkiye Cumhuriyeti'nin 90’ıncı yıl dönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen törenle şenlik havasında kutlandı. Tatvan Şehir Stadı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Cumhuriyeti'nin 90’ıncı yıl dönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen törenle şenlik havasında kutlandı.

Tatvan Şehir Stadı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlamalara vatandaşlar ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Yoğun katılımın olduğu kutlamalarda etkinlikler kapsamında öğrenciler tarafından şiirler okundu, gösteriler düzenlendi. Daha sonra ise koşu yarışları yapıldı. Halk oyunları ekiplerinin yöresel oyunları büyük beğeni topladı.

Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği Cumhuriyet Bayramı töreninde konuşan Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Cumhuriyet'in tüm ülkede olduğu gibi Tatvan'da da coşkuyla kutlandığını söyledi. Erkan, "Hak ve hürriyetlerden yoksun toplumların ayakta kalmaları ve yaşamaları mümkün değildir. Bu nedenle, bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev; Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk ilke ve inkılâplarını koruyup, kollamak iç ve dış tehditlere karşı duyarlı olmaktır. Cumhuriyet; düşünür, bilgili, kültürlü, sağlam vücutlu ve yüksek karakterli koruyucular ister. Egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir. Egemen olan millettir. Bu egemenlik kimseye devredilemez. Millet kendi kaderinin eline almıştır ve egemenliğin zerresinden vazgeçemez. Egemenliğinden vazgeçmeye rıza gösteren bir ulusun akıbeti elbette felakettir, elbette musibettir. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetin 90. kuruluş yıl dönümünü kutlar, büyük önder Atatürk ve canlarını bu uğurda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anarım." dedi. Tören daha önce düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve kortej yürüyüşüyle son buldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.