Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Taşucu’nda ‘Oğlum Bak Git’ oyunu sahnelendi

Silifke Belediyesi Kültür Müdürlüğü organizesinde Taşucu Mahallesi festival alanında, 'Oğlum Bak Git' adlı tiyatro oyunu sahnelendi. 'Bizimkiler' adlı dizide canlandırdığı 'Sarhoş Cemil' karakteriyle tanınan yılların usta tiyatro...

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2014 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2014 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Taşucu’nda ‘Oğlum Bak Git’ oyunu sahnelendi
Silifke Belediyesi Kültür Müdürlüğü organizesinde Taşucu Mahallesi festival alanında, 'Oğlum Bak Git' adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

'Bizimkiler' adlı dizide canlandırdığı 'Sarhoş Cemil' karakteriyle tanınan yılların usta tiyatro ve sinema sanatçısı Uğurtan Sayıner’in hem yönetmenliğini hem de oyunculuğunu yaptığı Tiyatro Replik ekibi, Taşucu Festival alanında izleyicileriyle buluştu. Silifke Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından organizesi gerçekleştirilen Oğlum Bak Git adlı tiyatro oyunu, izleyicilerine unutulmaz bir gece yaşattı. Genç yaşlı herkes gülerken eğlendi, eğlenirken düşündü.

TAŞUCU SAKİNLERİ YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Başkan yardımcıları Zarif Korkmaz, Ömer Savar ve Abdullah Yılmaz’ın da beğeniyle izlediği oyun, ilçe halkı ve Taşucu sakinlerinden yoğun ilgi gördü. Vatandaşlar Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut’a teşekkürlerini ileterek, sosyal ve kültürel etkinliklere vermiş olduğu önemden dolayı ayrıca tebrik etti.

Program sonunda açıklamalarda bulunan tiyatro oyuncusu Uğurtan Sayıner, "50 yıldır tiyatronun içerisindeyim. Büyük şehirlerde tiyatro bitiyor. Eskiden 4 ay sonrasına bilet satılırken, şimdi tiyatroya gidecek insan bulmak çok zor ve onun içinde Şehmuz Yalçın kardeşimle kafa kafaya vererek Tiyatro Replik grubunu kurduk ve artık Anadolu’ya açılarak insanların ayağına gidip hizmet veriyoruz. Taşucu sakinleri ve Silifke halkı bizleri çok iyi ağırladı. Kendilerine yürekten sevgi ve saygılarımı sunarken, bizleri sizlerle buluşturan Belediye Başkanımız Dr. Mustafa Turgut’a çok teşekkür ediyorum." dedi.

TURGUT: EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Tiyatronun sonunda Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, sahneye çıkarak tiyatro ekibine plaket ve çiçek takdim etti. Başkan Turgut, "Kültürel gelişmeyi sağlayan gizli güçlerden biri de tiyatrodur. Öyle ki sanatsal yaratıyı en etkin biçimde topluma aktaran bir araç durumundadır. Tiyatro görevini yaptığı kadar, toplumu ortak komplekslerinden arındırır, onlara gerçek düşünce erkini ve özgürlüğünü sağlar. Sosyal ve kültürel değerlerin hepsine önem veren Silifke halkımızı bugün tiyatro ekibiyle bir araya getirmekten büyük bir onur ve mutluluk duydum. Yeni yetişen neslimiz gerçekten daha bilgili, kültürlü, çağdaş ve kültürel değerlerine önem veren bir topluluk olacaktır. Emeği geçen Kültür Müdürlüğümüze, tiyatro ekibimize ve siz değerli davetlilerimize yürekten teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.