Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Taşova’da üç hizmet binası kullanıma açıldı

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, yapımı tamamlanan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü hizmet binası, Yatılı Hafız Kız Kur'an Kursu ve Taşova Anadolu Lisesi Ortaöğretim Öğrenci Yurdu açılış törenine katıldı.Vali...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 12:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Taşova’da üç hizmet binası kullanıma açıldı
Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, yapımı tamamlanan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü hizmet binası, Yatılı Hafız Kız Kur'an Kursu ve Taşova Anadolu Lisesi Ortaöğretim Öğrenci Yurdu açılış törenine katıldı.
Vali Çomaktekin, “Ülkemizin her tarafında olduğu gibi Taşova’ya da hizmetler sağanak sağanak geliyor. Hizmetler konusunda büyük bir bereket yaşanıyor.” dedi.

Devletin ve hükümetin vatandaş odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde çalıştığını kaydeden Vali Çomaktekin, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ felsefesi doğrultusunda son yıllarda vatandaşlara dönük hizmetlerini sunulduğunu kaydetti. Çomaktekin, “Çok şükür devletimizin ödenek sıkıntısı yok. Bu konuda büyük bir bereket var. İhtiyaç duyulan alana devletimiz anında eğiliyor ve o ihtiyacı ve hizmeti hemen yerine getiriyor. ‘Müşteri velinimetimizdir’ sözü meşhurdur. Kamuda da artık ‘Vatandaş bizim velinimetimizdir’ anlayışı ile hizmet edilmektedir.” diye konuştu.

Taşova Kaymakamı Engin Uysal ise konuşmasında 1965ten buyana ilk kez ilçede hafız yetiştirebilecek bir Kur'an Kursu açmanın sevincini yaşadıklarını kaydetti. Kaymakam Uysal, “Taşova Müftüsü Hafız Mehmet Ali Gültekin'in yetiştirdiği hafızlardan yaklaşık 50 yıl sonra bu ilçede tekrar devlet-vatandaş işbirliği içerisinde kaymakamlığımız eliyle hafız yetiştiren bir kurs açılması ilçemiz için önemli bir gelişmedir. İkinci olarak eski Tekel binalarının ön cephesinin Taşova Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Halk Eğitim Müdürlüğü, Belediye Binası ve İlçe Kütüphanesi olarak değerlendirilmesi ve atıl vaziyetten kurtarılmasının akabinde ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yeni hizmet binamızda bugün itibarıyla hizmete açılacaktır. Üçüncü olarak 100 kız 100 erkek öğrencimizi barındırabilecek kapasitesiyle Taşova Anadolu Lisesi Yurdumuz da ilçemizde önemli bir eksikliğe giderecek şekilde tamamlanmış durumda olup bu eğitim öğretim döneminde öğrencilerimize hizmet verecektir. Bu güzel yurdumuz ilçe dışından olup da ilçemizde okuyan ve sıkıntı çeken öğrencilerimizin barınması için büyük önem arz etmektedir.” şeklinde konuştu.

İlçede yıllardır hayali kurulan Taşova Meslek Yüksek Okulu inşaatının da hızla devam ettiğini belirten Kaymakam Uysal, “2 milyon liralık bu yatırımın ikinci kat betonu atılmakta olup inşallah Mayıs ayına kalmadan bitirilecektir.
Beşinci ve son olarak hazineye ve belediyemize ait olan araziler üzerine yapılmış olan ve yine bu yıl hizmete açılan Sağlık Meslek Lisesi, kaymakamlığımız ‘Köylere Hizmet Götürme Birliği’ Kanalıyla 2 etapta ihale edilerek 2 milyon liralık inşaat maliyeti ve 1 milyonluk mefruşatı ile birlikte yaklaşık üç milyonluk bir yatırım olacaktır.” İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, Taşova Müftülüğü Kız Kur'an Kursu-Konferans Salonu-Müftülük Hizmet Binası kompleksi, Taşova İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü hizmet binası, Taşova Anadolu Lisesi Yurdu açılışı gerçekleştirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.