Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Taşdoğan: Gaziantep'teki trafik sorunun ana sebebi, ulaşıma yapılan zamlar

MHP Gaziantep İl Başkanı Ali Muhittin Taşdoğan, şehrin en önemli sorununun başında ulaşım geldiğini söyledi. Trafik sorununun ana sebebinin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin toplu taşıma araçlarına yaptığı zamlar olduğunu dile getiren...

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2014 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2014 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MHP Gaziantep İl Başkanı Ali Muhittin Taşdoğan, şehrin en önemli sorununun başında ulaşım geldiğini söyledi. Trafik sorununun ana sebebinin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin toplu taşıma araçlarına yaptığı zamlar olduğunu dile getiren Taşdoğan, “1 Kasım 2014 tarihi itibariyle, toplu ulaşım araçlarına yüzde 25 ile yüzde 50 oranlarında zam yapıldı. İnsanlar bu zamlardan sonra İbrahimli’den, Akkent’ten, Karataş’tan, Üniversite ve Binevler’den özel araçlarını kullanarak şehir merkezine yoğunlaşacak, trafik sıkışıklığı daha da artacaktır.” dedi.

Şehrin önemli sorunlarıyla ilgili basın açıklaması yapan MHP Gaziantep İl Başkanı Ali Muhittin Taşdoğan, acil çözüme kavuşturulması gereken sorunlara değindi. Öncelikle trafik sorununa çözüm bulunması gerektiğine değinen Taşdoğan, “Trafikteki tıkanıklığın artması ve toplu ulaşım araçlarına yapılan zamlardır. Yapılan zam ile kullanıcılara ciddi maliyet yüklemiştir. Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin bu yaptığı halk için belediyecilik yapmadığının ispatıdır. Bu sıkışıklığın artmaması için yeni alınan tramvaylar hizmete sokulmalıdır. Otobüs, dolmuş, halk otobüslerine uygulanan ayrı ücret tarifeleri kaldırılmalı, en ucuz ve en makul rakamlar ile şehir içi taşımacılığı yapılmalıdır.” diye konuştu.

'DİNAMİK KAVŞAKLAR DÜNYADAKİ ÖRNEKLERİ GİBİ ÇALIŞMIYOR'

Trafiğe çözüm için sunulan dinamik kavşakların dünyadaki örnekleri gibi çalışmadığını vurgulayan Taşdoğan, şunları kaydetti: “Tek araç olan yöne zaman zaman 1 dakika yanan yeşil ışık, trafiğin yoğun olduğu yöne 20 saniye yanmaktadır. Bir yazılım hatası varsa derhal düzeltilmeli. Yapan firmaya yaptırımlar uygulanmalıdır. Yollarda ki göbekler yıkılarak dinamik kavşağa dönülüp ciddi reklamlar yapılmıştı. Trafikte yoğunluğun ana nedenlerinden biriside park sorunudur. Özellikle AVM ve sağlık tesisleri çevresinde yeterli otopark olmaması, şehrin bazı caddelerinde caddenin dar olmasına karşılık birde parkomat yapılması keşmekeşi daha da arttırmaktadır.”

Şehirde son zamanlarda asayiş olaylarında artış olduğunu belirten Taşdoğan, yetkililerin bir an önce bu duruma çözüm bulmasını istedi. Taşdoğan, “Son zamanlarda sıklıkla yaşanan intiharlar, silahlı kavgalar, çeşitli sokak olayları gibi asayiş konularıdır. Bilinçsiz toplumlarda meydana gelen bu olaylar Gaziantep’e de sıçramıştır. Her günümüz asayiş haberleriyle sıralanmıştır. Bu konuyla ilgili Emniyet Müdürlüğü'nün gerekli çalışmaları yapıp halkı bilinçlendirmesi gerekmektedir. Gaziantep Emniyet Müdürlüğümüzü son zamanlarda artan asayiş olaylarının çözümü konusunda daha verimli çalışmalar yapmaya davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

'UYUŞTURUCU KULLANIM ORANI ARTTI'

Türkiye genelinde uyuşturucudan ölüm oranı yüzde 115 artış gösterdiğine dikkat çeken Taşdoğan, en çok ölümün yaşandığı iller arasında Gaziantep'in üst sıralarda olduğunun bilgisini verdi. Uyuşturucu kullanım yaşının 12'ye, ölüm yaşının ise 14'e kadar indiğini açıklayan Taşdoğan, “Uyuşturucuya ilişkin yapılan bilimsel çalışmalarda belirtilen önerileri dikkate almadan, ergen ve genç erişkinlere yönelik bir planlama yapmadan, eğitim sistemini bilimsel ve nitelikli hale getirmeden, yoksulluk ve işsizliğe karşı mücadele edilmeden, mücadelede olumlu bir sonuç alınamaz. MHP olarak bu konularda üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız. Güzel Gaziantepimizin bir suç, terör şehri gibi gösterilmesinden büyük rahatsızlık duymaktayız.” dedi.

Seçim çalışmaları hakkında da bilgi veren Taşdoğan, 7 Aralık'ta ilçe kongrelerine başlayacaklarını ve Haziran 2015'te MHP'yi iktidar yapacak kadroları oluşturacaklarını sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.