Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarım ve inşaat sektöründeki durgunluk piyasalarda 2 bin kalemi etkiliyor

Aynes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Serin, tarım ve inşaat sektöründeki durgunluk ve daralmanın piyasalarda 2 bin kalemi etkilediğini söyledi. Ülkede inşaat ve tarım sektöründe daralma olduğunu belirten Serin, bu daralmanın inşaat sektöründe...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2015 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2015 10:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tarım ve inşaat sektöründeki durgunluk piyasalarda 2 bin kalemi etkiliyor
Aynes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Serin, tarım ve inşaat sektöründeki durgunluk ve daralmanın piyasalarda 2 bin kalemi etkilediğini söyledi.
Ülkede inşaat ve tarım sektöründe daralma olduğunu belirten Serin, bu daralmanın inşaat sektöründe kendisini 2015 yılının ilk ayında itibaren etkisini gösterdiğini kaydetti. İnşaat sektörünün ülkede 5 ve 7 yıllık periyotlar halinde daralma gösterdiğini vurgulayan Serin, daralmanın bir yılı aşkındır devam ettiğini, bunun piyasaları olumsuz etkileyeceğini ileri sürdü.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde Manavgat Girişimci İşadamları Derneği'nin(MAGİAD) tecrübe paylaşım toplantısında işadamlarına konuşma yapan Serin, özellikle inşaat sektöründe durgunluğun piyasalarda yumurta satışlarını bile etkileyebileceğini ifade etti. İnşaat ve tarım sektöründeki durgunluğun halen sürdüğünün altını çizen Serin, Türkiye'nin Rusya gibi doğal kaynakları zengin bir ülke olmadığını kaynakları kıt olduğu için iç piyasanın durgun olmaması gerektiğini kaydetti.
İki sektördeki durgunluğun uzun vadeli olmaması için yabancı yatırımcıların ülkeden paralarını çekmemesi gerektiğine dikkat çeken Serin, "Tarım ve inşaat sektöründeki tıkanma ve durgunluk piyasalarda 2 bin kalemi etkiliyor. Ülkemizde inşaat sektörü durarsa çoğu iş kolu ve bunlarda beslenen kalemlerde durar. Bu öyle bir etkilemedir ki yumurta satışlarını bile etkiler. Daralmanın ve durgunluğun önünün açılması için yatırımcının da önü açılması gerekir. Umarım inşaat sektöründeki kırılma ve durgunluk kendisini tarım sektöründe de kendisini göstermez. Bu iki sektör bir birini besliyor. Tarım sektöründe durgunluk olmazda inşaat sektöründeki kırılgan yapıyı kısmen kapatır. 2015 ekonomik açısında zorlu bir yıl. " diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.