Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Talas'ta eski kömürcü dükkanları yıkıldı

Kayseri'nin Talas Belediyesi, Bahçelievler Mahallesi'nde 23 bin metrekare alanda bulunan 11 kömürcü dükkanını yıkarak, görüntü kirliliğini ortadan kaldırdı. Yıllardır modern yapıların arasında kalan bu işyerlerini yıkmak için mücadele...

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2013 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2013 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Talas'ta eski kömürcü dükkanları yıkıldı
Kayseri'nin Talas Belediyesi, Bahçelievler Mahallesi'nde 23 bin metrekare alanda bulunan 11 kömürcü dükkanını yıkarak, görüntü kirliliğini ortadan kaldırdı. Yıllardır modern yapıların arasında kalan bu işyerlerini yıkmak için mücadele ettiklerini belirten Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, büyük bir park inşa edileceğini söyledi.

Bir dönem vatandaşların odun kömür ihtiyaçlarının giderilmesi için yapılan, daha sonra amacı dışında kullanılan ve görüntü kirliliğine sebep olan işyerleri, hukuki problemlerin halledilmesinin ardından yıkıldı. Bu yıkımın Talas’ın güzelleşmesi için önemli bir çalışma olduğunu kaydeden Başkan Yıldırım, "Bir şehrin girişindeki siluet, o şehirle ilgili önemli bir imajdır." dedi. Göreve geldiklerigünden itibaren bu işi çözmek için uğraştıklarını anlatan Yıldırım, "Bu arada şunun altını çizmek istiyorum ki anlayış gördüğümüz esnaf da var, anlayışsızlık gördüğümüz esnaf da var. Yargı kararını kaldırdıktan sonra burasını yıkmaya başladık. Hiçbir zaman hukuksuz bir iş yapmadık." şeklinde konuştu.

Yıkılan işyerlerinin yerine yapılacak çalışmayla ilgili bilgi veren Yıldırım, "Talasımız'ın güzelleşmesini sağlayan Deliçay bölgesi, Erciyes Üniversitesi’nden paraşüt iniş alanına kadar olan 2 kilometrelik mesafede, şehrimizin en uzun yürüyüş parkurlarından birisi olacak. İnsanlarımızın doğal yeşil bir doku içindeki yaşamı, bir huzur ve keyiftir. Bu bölgedeki yıkım alanı dışındaki tüm alanlarda çevreyi canlandırmıştık. İnşallah en kısa sürede burasını da yeşil dokusuyla vatandaşlarımıza kazandıracağız. Yeşil, modern ve gelişen Talas’ın yakışmayan unsurlarını bir bir ortadan kaldırıyoruz." dedi.

Esnafı mağdur etmediklerini de söyleyen Rifat Yıldırım, "Daha güzel bir ortamda bir site yaparak binalarını teslim ettik. İnanıyorum ki bu çevrede oturan vatandaşlarımız, daha keyifli bir ortamda yaşadıklarını hissedecekler. Bu güzelliğin içerisinde hemen yanıbaşımızda bir de cami inşaatı başlıyor. Her gün Talasımız gelişiyor ve kalkınıyor. Bundan sonra dönüşüm yapılması gereken eski sanayi sitesindeki mülk sahiplerine çeşitli önerilerde bulunduk. İnşallah önerilerimizi değerlendirirler ve buradaki dönüşümünü bir an önce gerçekleştirerek şehrimizin silueti ve yaşamı çok farklı olur." ifadesini kullandı. Yıkımın ardından Bahçelievler Mahallesi'nde 40 bin, Yenidoğan Mahallesi'nde ise 30 bin metrekare alanda yapılacak Deliçay Yaşam Parkı'nın çok fonksiyonel bir yapıda inşa edileceğini dile getiren Yıldırım, "Burada daha çok sosyal ve sportif bir yaşam alanı planlıyoruz. Örneğin çocuklarımız için futbol sahası olacak. İhtiyaca göre insanlarımızın oturacağı, yürüyeceği ve keyif alacağı mekanlar bulunacak." diye konuştu.

Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Uğur Baltalı da modern binaların arasında kötü bir görüntü oluşturan işyerlerinin yıkılmasını sabırsızlıkla beklediklerini belirterek, Talas'ın güzelleşmesini sağladığı için Başkan Yıldırım'a teşekkür etti. Mahalle sakinlerinden Hasan Ersoy, binaların arasında bulunan işyerlerinin yol açtığı hem görüntü hem de gürültü kirliliğinin sona erdiğini söyledi. Bir an önce parklarına kavuşmak istedikleri belirten Ersoy, hizmetlerden dolayı teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.