Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Talas'ın parklarına sondaj kuyusu

Kayseri Talas Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nce ilçenin 7 büyük parkına sondaj çalışması başlatıldı. Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, amaçlarının parklarda kullanılan suyun...

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2015 17:34
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2015 17:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Talas'ın parklarına sondaj kuyusu
Kayseri Talas Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nce ilçenin 7 büyük parkına sondaj çalışması başlatıldı.

Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, amaçlarının parklarda kullanılan suyun içme suyundan değil, tamamen kendi kaynağından kullanılarak tasarruf sağlamak olduğunu söyledi. Başkan Palancıoğlu, yeraltı kaynaklarını verimli kullanmak için çalıştıklarını belirterek, "Her parkımızda kullanılan sulama suyu kendi yeraltı kaynağından temin edilerek içme suyu şebekesini tüketmeyecek. Böylece içme suyumuzu ve parklarda kullanılan sulama suyunu daha etkin kullanmış olacağız." dedi.

Başkan Palancıoğlu, sondaj vurularak parkların kendi suyunu kendisinin karşılayacağını ifade ederek, şunları kaydetti: "Bununla beraber parklarımızda çıkan suyumuzu tam otomasyonla günün belirlenen saatlerinde kullanarak hem enerji hem de su tasarrufu sağlamış olacağız. Günümüzde artık her alanda tasarruf ederek, ülkemizin yeraltı ve yer üstü kaynaklarını yarınlarımız olan yavrularımıza bırakmalıyız. Dünyada hiçbir şey sınırsız değil, bu nedenle elimizdeki kaynakları daha verimli kullanmak için çalışıyoruz."

Başkan Palancıoğlu, sondaj yapılan parklarla ilgili "Rasim Özdenören Parkı, Saim Sarıkaya Parkı, Aydın Parkı, Alpaslan Türkeş Parkı, Mustafa Cemiloğlu Parkı, 75. Yıl Parkı ve Anayurt 5. Etap refüjde sondaj çalışmaları başladı. Ekim ayında bitmesi planlanan çalışmalarla toplam 62 bin 563 metrekare yeşil alanımız sondaj kuyularıyla sulanacak." dedi.

Talas'ta 110 parkın bulunduğunu kaydeden Başkan Palancıoğlu, "Bunların 100 adedini açtığımız bu sondaj kuyularından çıkan sularla sulayacağız. Diğer 10'unu ise şebeke suyuyla sulamaya devam edeceğiz. Açtığımız sondaj kuyularının her birini çevresindeki diğer parklara da hizmet verecek düzeyde çalışıyoruz. Ayrıca sondaj kuyusu uygulamamız ilçemizde yapılacak yeni parklarda da devam edecek." ifadesini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.