Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Takibe uğramayan mülteciler Almanya’yı terk etmeye zorlanacak

Alman hükümeti, özellikle Balkanlardan gelen mültecilerin ülkelerine geri göndermeyi planlaıyor.Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, her ay onlarca mültecinin geldiği Münih Ana Tren garında incelemelerde bulundu. Bavyera hükümeti bu...

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2014 20:10
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2014 20:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Alman hükümeti, özellikle Balkanlardan gelen mültecilerin ülkelerine geri göndermeyi planlaıyor.

Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, her ay onlarca mültecinin geldiği Münih Ana Tren garında incelemelerde bulundu. Bavyera hükümeti bu mültecilerin kontrolsüz bir şekilde Bavyera gelmesinden İtalya'yı sorumlu tutuyor. Bavyera, her gün yüzlerce mültecinin bir kısmı itibariyle trenle geldiği yolun son durağı olma özelliğini taşıyor. Mülteciler büyük çoğunluğu itibariyle Sırplardan, Makedonyalılardan ve Boşnaklardan oluşuyor.

De Maiziere, siyasi olarak memleketlerinde takibe uğramayanların ülkeyi terk etmesi gerektiğini söyledi. Federal İçişleri Bakanı De Maiziere, yasal olmayan yollarla Almanya’da kalmaya devam edenlerin hızlı bir şekilde sınır dışı edilmesi için toplam 350 merkezin daha kurulması gerektiğini ifade etti.

İtalya’yı mültecileri düzenli bir şekilde kayıt altına almadığı için eleştiren De Maiziere, “İtalya yükümlülüklerini yerine getirmeli. Ancak o zaman yardımcı olabiliriz. Dört veya beş ülkenin mültecilerin yüzde 75’ini kabul etmesi gibi bir durum söz konusu olamaz.” diyerek tepkisini dile getirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.