Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Sürü Yönetimi Elemanı Benim' kursunda sertifikalar verildi

Artvin’de, 'Sürü Yönetimi Elemanı Benim' kursunu başarıyla tamamlayan ve aralarında kadınların da bulunduğu 177 kişiye sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl...

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2015 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2015 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Sürü Yönetimi Elemanı Benim' kursunda sertifikalar verildi
Artvin’de, 'Sürü Yönetimi Elemanı Benim' kursunu başarıyla tamamlayan ve aralarında kadınların da bulunduğu 177 kişiye sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen 'Sürü Yönetimi Elemanı Benim' kursunun sona ermesi dolayısıyla sertifika töreni düzenlendi. Ardanuç ilçesine bağlı Tepedüzü köyünde düzenlenen törene Vali Kemal Cirit ve eşi Seval Kaya Cirit, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, Vali Yardımcısı Hasan Ongu ve Önder Coşgun, Ardanuç Kaymakamı Mutlu Almalı, Şavşat Kaymakamı Cemil Sarıoğlu, İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş, Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım, Demir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İshak Hacıkamiloğlu, Artvin Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Başkanı Azam Demirci, bazı daire amirleri, davetliler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Artvin Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Azam Demirci, açılan bu kursların yetiştiricilere çok faydalı olduğunu ve güzel bilgiler öğretildiğini söyledi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İshak Hacıkamiloğlu ise Artvin’de tarımın büyük önem taşıdığını ifade ederek, 100 bin civarında küçükbaş, 60 bin civarında büyükbaş hayvan varlığı olduğunu ve bu rakamın giderek artan bir trend gösterdiğini söyledi.

Artvin’de son 5 yıl içinde sadece hayvancılığa 49 milyon liralık destek verdiklerini ve bunun da yaklaşık 7.8 milyon lirasının Ardanuç ilçesine verildiğini ifade eden Hacıkamiloğlu, “Tarımsal üretimde kalite ve verimin artmasının ancak sertifika sahibi insanlarla ve modern tarım tekniklerinin uygulanması ile sağlanabilir. İlimizde tüm üreticilerin sertifika sahibi olmalarını kendimize hedef koyduk. Bunu sağlamak için tüm imkanları seferber ettik.” diye konuştu.

İl Müdürlüğü olarak çok sayıda proje uyguladıklarını belirten Hacıkamiloğlu, “Bu çalışmalar esnasında desteklerini esirgemeyen başta Sayın Valimiz başta olmak üzere tüm kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşların teşekkür ediyorum.” dedi.

Ardanuç Kaymakamı Mutlu Almalı da yatığı konuşmada, Ardanuç ilçesinde hayvancılık başta olmak üzere tarımın ilçe ekonomisinde önemli bir yer tuttuğunu, tarımsal üretimin artışı için gerekli desteği sağladıklarını söyledi.

Artvin Valisi Kemal Cirit ise tarımsal üretimde önemli gelişmeler olduğunu, çok faydalı projeler uygulandığını ve bunu memnuniyetle izlediğini belirtti.

VALİ CİRİT HALK PAZARINI GEZEREK ESNAFI ZİYARET ETTİ

Sertifika dağıtım töreninin sona ermesinin ardından Vali Cirit, beraberinde eşi Seval Kaya Cirit, Vali Yardımcısı Hasan Ongu, Ardanuç Kaymakamı Mutlu Almalı, Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir ile birlikte halk pazarını gezdi. Pazara tekerlekli sandalyesiyle alışverişe gelmiş engelli bir kadınla bir süre sohbet ederek isteklerini dinleyen Vali Cirit, kadının isteklerini not aldırarak gerekli yardımların yapılacağını belirtti.

Ardanuç ve yakın köylerden gelen vatandaşların ürettikleri hayvansal ve tarımsal ürünlerin satıldığı halk pazarında en çok Ortaköylü kadınların olması Vali Cirit'in dikkatini çekti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.