Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şükrü Sözen: "Büyükşehir, Manavgat'ı cezalandırıyor"

Manavgat, Oymapınar, Türkbeleni, Side Limanı, plajlar ve bazı caddelerinin AK Parti'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesiyle ilgili tartışmalar sürüyor. Cumhuriyet Halk Parti'li(CHP) Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Büyükşehir...

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2014 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2014 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şükrü Sözen: "Büyükşehir, Manavgat'ı cezalandırıyor"
Manavgat, Oymapınar, Türkbeleni, Side Limanı, plajlar ve bazı caddelerinin AK Parti'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesiyle ilgili tartışmalar sürüyor. Cumhuriyet Halk Parti'li(CHP) Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Büyükşehir Yasası bahane edilerek Manavgat'ın bütün değerlerinin budandığını söylüyor. Sözen, "Bir anlamda Manavgat halkı cezalandırılmış oluyor." diyerek Manavgat'a sahip çıkılması çağrısında bulunuyor.
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, bugün AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Hasan Öz'le biraraya gelerek, Büyükşehir Yasası'nın Manavgat'ta uygulanma biçimine karşı destek istedi. Öz ise uygulamaya destek vererek "En güzel şekilde hayata geçiriliyor" dedi.
Belediye Başkanı Sözen, Manavgat'ın değerlerinin AK Parti'li Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından ile taşınması noktasına sessiz kalınmaması çağrısı kapsamında sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığı diyalog görüşmelerini ilçedeki siyasi partilerle sürdürüyor. Sözen, bu kapsamda DP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Bıyıklıoğlu'nun ardından AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Hasan Öz'le görüştü.
Manavgat, Oymapınar, Türkbeleni, Side Limanı, plajlar ve bazı caddelerinin AK Parti'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne devredildiği bilgesini veren Sözen, Manavgat'ın değerlerinin Manavgat'ta kalması noktasındaki çağrısına AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Hasan Öz katılmadığını söyledi. Öz, Büyükşehir Yasası'nın başta Kocaeli olmak üzere en güzel şekilde uygulandığını, belediye başkanları Menderes Türel'in de Antalya'da bunun en güzel şekilde hayata geçirdiğini savundu. Öz, bu gibi konuların basın önünde konuşulmaması gerektiğini ifade ederken Başkan Sözen Manavgat Belediyesi olarak basından saklayacakları bir durumun olmadığını gelişmelerin toplum önünde gerçekleştiğini kaydetti.

MANAVGAT HALKI CEZALANDIRILIYOR
30 Mart mahalli seçimlerinde Manavgat halkının kendisine sandıkta ikinci defa yetki vererek başkan seçtiğini belirten Sözen, "Şu anda Büyükşehir Yasası bahane edilerek Manavgat'ın bütün değerleri budanarak elinden alınıyor. Oymapınar, Manavgat barajları derken dünde elimizden Side Limanı ile en işlek caddelerimiz elimizden alınarak Antalya'ya taşındı. Bir anlamda Manavgat halkı cezalandırılmış oluyor. Bugüne kadar hep olumlu girişimlerde bulunduk. Manavgat Şükrü Sözen'in ve CHP'nin değildir. Hepimizindir. Eğer bugün değerlerimiz elimizden alınırken sesimiz çıkmazsa yarın çocuklarımıza ne diyeceğiz. Manavgat'ın değerleri elinden alınarak belediyenin eli kolu bağlamak isteniyor. Biz bunu kabul etmiyoruz. 30 Mart'ta halkımızı iradesini bizi yeniden belediye başkanı seçerek milli iradesini gösterdi. Koordinatörlük ataması altında Manavgat'ın değerlerinin bir bir budanarak milli iradenin elden alınmasına karşı ortak tavır alınmalı." diye konuştu.
Manavgat'a yapılacak yatırımlarda destek olacağını açıklayan İlçe Başkanı Öz, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin işine karışamayacaklarını, Manavgat'ın caddelerinin Antalya Büyükşehir'e geçmesiyle Antalya'ya taşınmış olmayacağını savundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.