Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suçlu ve mağdurlar yüz yüze geliyor

Almanya'da Baden Württemberg Eyalet Adalet Bakanlığı’nın cezaevlerinde başlattığı bir proje kapsamında mahkumlar ve kurbanlar karşı karşıya geliyor. Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında başlatılan projenin hedefleri ile ilgili Alman haber ajansına...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2014 18:35
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2014 18:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya'da Baden Württemberg Eyalet Adalet Bakanlığı’nın cezaevlerinde başlattığı bir proje kapsamında mahkumlar ve kurbanlar karşı karşıya geliyor.

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında başlatılan projenin hedefleri ile ilgili Alman haber ajansına bilgi veren Adalet Bakanlığı’ndan bir sözcü, bu proje ile yüz yüze gelerek mağdurdan özür dilemenin ve bunun kabul edildiğini görmenin mahkumun açısından önemli olduğuna işaret etti. Şimdiye kadar bu proje kapsamında 6 mahkum mağdur ettiği insanlarla yüz yüze geldi.

Eyalet genelinde dört cezaevinde daha uygulanan bu proje için 90 mahkumun mağdur ettikleri insanlarla yüzleşmek için başvurdukları bildirildi. Uzmanlara göre özellikle cinayet, yaralama, büyük çaplı dolandırıcılık gibi ağır suçlar dışındaki adi suçlar kapsamındaki suçlarda böyle bir yüzleşme mahkumun rehabilitesi açısından dikkate değer bir adım. Ancak mağdurda olumsuz çağrışımları yenileyecek ve bazı sorunları tetikleyecekse bu adımdan vazgeçilmesi gerekiyor.

Bu proje ile mağdurun da, suçlunun cezasını çektiğine bizzat şahit olmasının, yaşadığı travmalarının etkisini azaltma ihtimali olduğu uzmanlar dikkat çektiği diğer bir nokta.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.