Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Su kabağından yaptığı kuş yuvalarını çam ağaçlarına astı

Hayvanları çok sevdiği için ilk etapta 4 adet su kabağından kuş yuvası yapan Veteriner Hekim Ali Laçinbala, yaptığı yuvalarını boyayıp Amanos dağındaki çam ağaçlarına astı.Kuşlar için doğal ve herkesin kolay ulaşabileceği su kabağından...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2015 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2015 17:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Su kabağından yaptığı kuş yuvalarını çam ağaçlarına astı
Hayvanları çok sevdiği için ilk etapta 4 adet su kabağından kuş yuvası yapan Veteriner Hekim Ali Laçinbala, yaptığı yuvalarını boyayıp Amanos dağındaki çam ağaçlarına astı.

Kuşlar için doğal ve herkesin kolay ulaşabileceği su kabağından doğal kuş yuvası yaptığını ifade eden Veteriner Hekim Ali Laçinbala, "Doğal ve Osmaniye'de bahçesi olan her evde bulunan su kabaklarını, biraz uğraşla renkli kuş yuvalarına dönüştürüp ormanlık alana astık. Aldığımız su kabaklarından deneme olarak etapta 4 adet su kabağını boya ile renklendirerek kuş yuvası haline getirdik. Başlangıç olarak 4 adet olan bu sayı ilerleyen günlerde daha da artacak. Bahçesinde su kabağı olmayanlar ise pazardan 4 liraya aldığı su kabaklarını boyası ve diğer masraflarıyla birlikte 6 liraya kuş yuvası haline getirebilir."

Ormandan ve temiz havadan istifa eden her yaylacının yayla sezonundan sonra doğaya bir armağan bırakmaları için bir fırsat olduğunu belirten Lacinbala, "Kuş yuvası yapalım, doğaya yardım edelim' düşüncesiyle su kabağından kus yuvası projesini düşündüm ve hemen ilk yaptığımız renkli kuş yuvası prototiplerini ormana asarak örnek olmak istedik. Önümüzdeki günlerde Korkut Ata Gençlik ve Spor Kulübü olarak 250 adet su kabağından kuş yuvası yapmayı düşünüyoruz. Proje ses getirirse Milli Eğitim Müdürlüğüyle görüşüp her okulun bahçesinde bir su kabağı ağacı projesi de düşüncelerimiz arasında" diyerek duyarlı vatandaşlardan destek beklediğini ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.