Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Stuttgart’ta depozitolu şişeleri toplayanlara büyük kolaylık

Almanya'da sokaklardaki çöp kutularından depozitolu şişeleri toplayarak geçimlerini sağlayanları rahatlatan Pfandring halkası, Stuttgart’taki çöp bidonlarına da takılacak. Belediye Meclisi’ndeki Yeşiller'in temsilcilerinin teklifi ile...

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2015 21:12
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2015 21:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya'da sokaklardaki çöp kutularından depozitolu şişeleri toplayarak geçimlerini sağlayanları rahatlatan Pfandring halkası, Stuttgart’taki çöp bidonlarına da takılacak. Belediye Meclisi’ndeki Yeşiller'in temsilcilerinin teklifi ile gündeme gelen uygulama ile depozitolu şişe toplayanlar, bir şişe bulabilmek için çöp tenekesinin tamamını karıştırmak zorunda kalmayacak. Yaklaşık üç yıl önce Köln’de bir tasarım öğrencisi tarafından icat edilen halka çöp bidonlarının etrafına takılıyor. Plastikten imal edilen halkaya boş şişeler kolayca yerleştirilebiliyor.

Stuttgart’ta uygulanması prensipte daha önce kabul edilen Pfandring’in uygulanması seçilen bazı bölgelerde pilot proje önceki gün başlatıldı. Günde ortalama 5-10 kilometre mesafe kat ederek en fazla 5-8 Euro’luk depozitolu şişe ve ambalaj toplayan ihtiyaç sahipleri bundan sonra rahatlıkla şişelere ulaşabilecek. Şehir merkezindeki 5 bin çöp bidonuna pfandring takılması planlanırken, bunun maliyetinin ise 50 bin Euro civarında olacağı tahmin ediliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.