Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SP'li Çalışkan: Birileri kendi kazdığı kuyuya düştü

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Meclis dışındaki partiler arasında sadece Saadet Partisi'nin ayakta kaldığını söyledi. Partisinin düzenlediği iftar programında...

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2015 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2015 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
SP'li Çalışkan: Birileri kendi kazdığı kuyuya düştü
Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Meclis dışındaki partiler arasında sadece Saadet Partisi'nin ayakta kaldığını söyledi.

Partisinin düzenlediği iftar programında konuşan Çalışkan seçim sonuçları ve gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Seçim sonuçlarının kendilerini memnun etmediğini dile getiren Çalışkan 1 milyon oy aldıklarının altını çizerek, “Meclis dışındaki partilerde sadece Saadet Partisi ayakta kalmıştır. Bu kadar zorluğa rağmen ayaktayız. Çok fazla oy almadığımızı, bir hikmeti ilahi olarak değerlendiriyorum. Daha fazla oy alsaydık bu adamları iktidardan siz düşürdünüz derlerdi. Daha az oy alsaydık silinme yoluna gidebilirdik. Seçimden önce iki partiyle de seçim ittifakı görüşmeleri yapıldı. İyi niyetten uzak sabote amaçlı görüşmeler sonuçta etkili oldu. Birileri kendi kazdığı kuyuya düştü” dedi.

BARAJ YÜZDE 5‘E İNSEYDİ HDP’NİN ALACAĞI OY MAKSİMUM YÜZDE 8 OLACAKTI

Baraj sistemi konusunda değinen Çalışkan, “Barajı yüzde 5’e düşürme ihtimali vardı. Eğer indirilmiş olsaydı. HDP’nin alacağı oy maksimum yüzde 8’di. Ama baraj iktidarında desteği ile yüzde 10’da kaldığı için el birliği ile HDP yüzde 13 oy aldı. Saadet’in oyu geçen seçimdeki oranla aynı. CHP'de aynı. MHP’de 2 artış, HDP'de 6 artış, AKP’de yüzde 9 kayıp var. AK Parti’nin yüzde 9’luk kayıp oyu nereye gittiği konusunda her şey ortada. Kendimiz açısından samimi duygularımla söylüyorum ki, bu sonuçlar ibretlik olduğu kadar, zafer için son viraj olduğunu ve bundan böyle önümüzün açık olacağını düşünüyorum. Kısa sürede yeni seçimlerden bahsediliyor. İnşallah tempomuzu düşürmeden gayret ederek çalışmalarımızı devam ettireceğiz” diye konuştu.

İftar programına Saadet Partisi GİK üyesi Yrd. Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe, Başkan Yardımcısı Serdal Özal, Antakya İlçe Başkanı ve Cansuyu Hatay İl Temsilcisi Abdülhadi Bük, İl Müfettişi Hamza Çalışkan, Anadolu Gençlik Derneği Hatay Şube Başkanı Serkan Bulut ile İl ve İlçe teşkilatları katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.