Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SPD ve Yeşiller Berlin’deki tartışmalardan etkilenmek istemiyor

Almanya'da Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Yeşiller Partisi’nden oluşan Kuzey Ren Vestfalya Hükümeti enerji tartışmalarını büyütmek istemiyor. Perşembe günü yoğun ilgiyle takip edilen özel oturumda SPD ve Yeşiller ortak hedefleri hakkında...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya'da Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Yeşiller Partisi’nden oluşan Kuzey Ren Vestfalya Hükümeti enerji tartışmalarını büyütmek istemiyor. Perşembe günü yoğun ilgiyle takip edilen özel oturumda SPD ve Yeşiller ortak hedefleri hakkında hemfikir olduklarını yeniden ilan ederken, Berlin’deki koalisyon görüşmelerine katılan Başbakan Hannelore Kraft kendisine yönelik yapılan ‘kömür lobicisi’ iddialarını geri çevirdi.

Eyalet Parlamentosu tatilde olmasına rağmen Hıristiyan Demokratik Birlik (CDU) tarafından talep edilen özel ekonomi konseyi oturumu dün gerçekleşti. Oturumda CDU’lu vekil Thomas Kufen, SPD ve Yeşiller arasında gerginliğin bulunduğunu söyledi. SPD ve Yeşil partili vekiller bu iddiayı yalanladı. Enerji sorunun asıl CDU döneminden kaynaklandığını iddia eden SPD ve Yeşiller, aralarında bir sorunun olmadığını ifade etti.

Ekonomi Bakanı Garrelt Duin, yıllardır Almanya’da federal ve eyalet bazlarında farklı partilerin hükümette olduğuna dikkat çekti. Duin, SPD ve Yeşiller’in hedefler konusunda hemfikir olduklarını savundu.

Başbakan Hannelore Kraft ise Berlin’deki hükümet görüşmelerine girerken ‘‘Ben kömür lobicisi değilim.’’ açıklamasını yaptı. Enerji dönüşümünün bir başarı haline gelmesini istediklerini ifade eden Kraft, sanayi ve elektrik sektörünün de göz önünde bulundurulması gerektiğini savundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.