Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SP Belediye Başkan adayı Erkal: Malatya’yı 2040’a taşıyacağız

Saadet Partisi (SP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Münir Erkal, büyükşehir olan Malatya’nın temellerini yeniden atarak 2040 yılına taşıyacaklarını söyledi.     Saadet Partisi Malatya İl Teşkilatı,...

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2014 18:22
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2014 18:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
SP Belediye Başkan adayı Erkal: Malatya’yı 2040’a taşıyacağız
Saadet Partisi (SP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Münir Erkal, büyükşehir olan Malatya’nın temellerini yeniden atarak 2040 yılına taşıyacaklarını söyledi.

    Saadet Partisi Malatya İl Teşkilatı, yerel seçim çalışmaları kapsamında Orduzu beldesinde mahalle toplantısı yaptı. SP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Münir Erkal, Malatya’nın önemli bir dönem içerisinde bulunduğunu kaydetti. Malatya’nın 100 yıllık geleceğini planlayacaklarını kaydeden Erkal, “Bizler broşürlerimizde hedef 2040 hedefini ortaya koyacağımızı söyledik. 25 yıllık bir perspektifte, 25 yıllık bir bakış açısıyla Malatya’yı planlayacağımızı söyledik. Büyükşehir Belediyesi'nin temellerinin bu seçimde atıldığı için her şeyi yeni baştan, sil baştan, ilk defa planlanacağı için Malatya’nın tüm sosyal ve teknik altyapısı iş merkezi, hastanesi, eğitimi, poliklinikleri, yeşil sahası, kongre merkezleri yeni baştan planlanacağı için Malatya’nın yüz yıllık geleceğini planlayacak tarihi bir adımdır. Bu meselenin mesuliyetini lütfen düşünün, bu meseleyi vicdanınızda muhakeme ediniz ve bunun hesabını yapınız. Tercih ve taktir hakkını buna göre kullanınız. Bir işin ehemmiyeti ne kadar yüksekse mesuliyeti de o kadar ağır olacaktır.” dedi.

    Erkal, büyükşehir olan Malatya’nın tarihi bir dönemeçte olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Bu dönem önlemli bir dönemdir, tarihi bir dönemdir. Malatya’nın geleceğinde ve hepimiz için çok ciddi bir dönemin arifesindeyiz. Malatya’nın Büyükşehir olması gerçekten tarihi bir dönemeç noktasıdır. Şuanda yaklaşık olarak 21 bin 500 hektarlık bir alanı yönetiyoruz ve onu planlıyoruz. Malatya Büyükşehir olduktan sonra tüm ilçeler sistemin içine girdiği için yaklaşık 1 milyon 231 bin hektarlık bir alanı yöneteceğiz. Bütün ilçeler mahalle haline gelecek. Bu çok ciddi, önemli ve Malatya’nın tarihi açısından çok önemli bir adımdır.”

    “TEMEL SAĞLAM OLURSA, BİNA DA SAĞLAM OLUR”

    Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk, Malatya’nın temellerinin sağlam atılması gerektiğini belirterek “Bu seçimler Malatya’da, Battalgazi’ye belediye başkanı seçme seçimleridir. Bizler belediye başkanı seçmek için sandıklara gideceğiz. Birileri bunları başka yönlere çekerek yaptıkları bir şey olmadığı için, millete söyleyecek söz olmadığı için, seçildiklerinde yapacakları projeler olmadıkları için birilerinin selamıyla sizden oy istiyorlar. Malatya ilk kez büyükşehir oldu. Bu ilk seçimin temellerini 31 Mart’tan itibaren atılmaya başlayacak. Bir binanın temelleri ne kadar sağlam atılırsa yapılan bina ne kadar yüksek olursa olsun sağlam olur.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.