Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Soysal: Engelli istihdamında çok iyiyiz

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nabi Soysal, 2013 yılında 260 engellinin işe yerleştirildiğini söyledi. Engellilerin meslek edinmeleri için çalışmalar yaptıklarını anlatan Nabi Soysal, bu yıl içinde 110 engelli vatandaşa meslek edindirme...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Soysal: Engelli istihdamında çok iyiyiz
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nabi Soysal, 2013 yılında 260 engellinin işe yerleştirildiğini söyledi. Engellilerin meslek edinmeleri için çalışmalar yaptıklarını anlatan Nabi Soysal, bu yıl içinde 110 engelli vatandaşa meslek edindirme kursu verildiğini açıkladı.

Sivas’ta işsizlere iş bulmakla görevli Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü engelli bireyler içinde çalışma yapıyor. İl Müdürü Nabi Soysal, 2013 yılı içerisinde başvuran 603 kişiden 255’i özel sektör 5’i de kamu olmak üzere 260 engelliyi işe yerleştirdiklerini söyledi.

2012 yılıyla ilgili bilgi veren Soysal ise 716 başvurudan 212’si özel sektör ve 7 de kamu sektörüne olmak üzere 219 engelliye iş bulduklarını anlattı. 50 ve üzeri işçi çalıştıran iş yerlerinde yasa gereği yüzde 3 oranında engelli çalıştırma zorunluluğu olduğunun altını çizen İl Müdürü Soysal, “Biz bu iş yerlerini sıkı takip etmekteyiz. Engelli çalıştırmayan iş yerlerine ceza uygulamaktayız. 50 ve üzerinde personel çalıştıran kamu kurumlarının ise yüzde 4 engelli çalıştırması gerekiyor. Sivas olarak engelli istihdamı noktasında da iyi bir durumdayız. Son 4 yılda bin engelliyi işe yerleştirdik.” dedi.

İşsizliğin Sivas’ın başlıca sorunları arasında geldiğini kaydeden Nabi Soysal, şunları söyledi: “İşsizliğin en önemli nedenlerinden bir tanesi, mesleksizliktir. Çalışma ve İş Kur Müdürlüğü olarak mesleği olmayanlara meslek edindirmek, meslekte yetersiz olanları yeterli hale getirmek ve mesleklerini geliştirme eğitimi vermekteyiz. Bu bağlamda Beyaz Ay Derneği, Hayat Ağacı, Engelliler Derneği, Gökkuşağı Engelliler Derneği, Kanserle Yaşam ve Dayanışma Dernekleri ile birlikte, kurs faaliyetlerimiz devam etmektedir. 2013 yılı içerisinde 110 engellinin katılımıyla büro yönetimi ve sekreterlik, çağrı merkezi görevlisi, makrome örgü işçiliği, bilgisayar işletmeni gibi çeşitli mesleklerle ilgili kurslar düzenlendi. Engellilerin topluma ve istihdama kazandırılmasını önemsiyoruz. Engellilerin önündeki işsizlik engelini de aşmak için faaliyetlerimiz devam etmektedir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.