Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sosyal Yardım Merkezi yoksulların giyecek ihtiyacını karşılıyor

Çukurova Belediyesi tarafından dar gelirli ailelere yardım amacıyla 17 Mart 2011 tarihinde kurulan ‘’Çukurova Sosyal Yardım Merkezi’’ yoksul vatandaşların giyecek ihtiyacını karşılıyor.Yoksul vatandaşlar merkezden belediye tarafından...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sosyal Yardım Merkezi yoksulların giyecek ihtiyacını karşılıyor
Çukurova Belediyesi tarafından dar gelirli ailelere yardım amacıyla 17 Mart 2011 tarihinde kurulan ‘’Çukurova Sosyal Yardım Merkezi’’ yoksul vatandaşların giyecek ihtiyacını karşılıyor.
Yoksul vatandaşlar merkezden belediye tarafından kendilerine verilen ve limitleri oranındaki kartlarla alışveriş yapıyorlar.

Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, kendisini ziyaret eden Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir ile yönetim kurulu üyeleri Durmuş Ali Başkan ve Basri Baş’a merkezi gezdirdi. Arıkan, merkezi sosyal belediyecilik anlayışının bir gereği olarak 2011 yılında hizmete açtıklarını söyledi. Belediyeye müracaat eden dar gelirli ailelerin, yapılan tespitlerden sonra kendilerine verdikleri kredi yüklü ’Sosyal Yardım Kartı’ ile alışveriş yaptıklarını belirten Arıkan, şunları kaydetti: ‘’Bu karta vatandaşımızın ihtiyaçlarına göre her ay kredi yüklüyoruz. Bu vatandaşlarımız kartlarına yüklenen limitleri oranında merkezden alışveriş yapabiliyorlar. Kartı şu an 537 aile kullanıyor. Her bir aileyi 4 kişi olarak düşündüğümüz zaman her ay 2 binin üzerinde yoksul vatandaşa giyecek yardımda bulunmuş oluyoruz. Kart vereceğimiz aileleri de ayda bir toplanan 8 kişilik komisyon tarafından belirliyoruz.’’

HAYIRSEVERLERIN KATKISI
Sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında hizmete sundukları ’Çukurova Sosyal Yardım Merkezi’nin yoksul vatandaşların her türlü giyecek ihtiyacını karşıladığını ifade eden Arıkan, ‘’Merkezin faaliyetleri hayırsever vatandaşların desteği ile yürütülüyor. Biz sadece köprü vazifesi görüyoruz. Merkezde alan elle, veren eli göstermiyoruz. Yoksul vatandaşlarımızın sıkıntısını bir nebze de olsa giderebiliyorsak ne mutlu bize.” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.