Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sosyal Demokrat Parti, koalisyon konusunda tabanı ikna etmeye çalışıyor

Almanya'da seçim kampanyalarında sürekli hükümet partisi Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) eleştiren Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) koalisyon görüşmelerine başlaması parti üyeleri arasında da kafaları karıştırdı. Özellikle Kuzey Ren...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 10:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya'da seçim kampanyalarında sürekli hükümet partisi Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) eleştiren Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) koalisyon görüşmelerine başlaması parti üyeleri arasında da kafaları karıştırdı. Özellikle Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletindeki parti teşkilatı, koalisyon görüşmelerinin başlayacak olmasından oldukça rahatsız.

Hafta sonu Oberhausen’deki bölge konferansına katılan Eyalet Başbakanı ve SPD’nin KRV’deki lideri Hannelore Kraft, partililere büyük koalisyonun olumlu yönlerini anlatmaya çalıştı. Kraft, “Seçim kampanyalarına CDU ile ortaklığa girmek için destek vermedim.” diyen SPD’liere senelerdir siyasi değişim için mücadele verdiklerini, şimdi sorumluluktan kaçmanın yanlış olduğunu dile getirdi.

Kraft, kendileri için 8,50 Euro’luk asgari ücretin kaçınılmaz olduğunu ve CDU-CSU’nun da bunu bildiğini kaydetti.

KRV’nin SPD Meclis Grubu Başkanı Norbert Römer de eyalette kimsenin CDU ile ortak olmak istemediğini söylerken, Eyalet Genel Sekreteri Andre Stinka da koalisyona karşı olduklarını belirten yüzlerce elektronik posta aldıklarını kaydetti.

SPD Hessen ise Büyük Koalisyon’a şartlı destek veriyor. Partinin eyaletteki başkanı Thorsten Schaefer-Gümbel, koalisyon görüşmelerine destek verirken, asgari ücret şartının önemine dikkat çekti.

Asgari ücret düzenlemesi olmadan işlerin nasıl yürüyebileceğine dair bir inancı bulunmadığını ifade eden Schaefer-Gümbel, bunu Birlik partilerinin de bildiğini söyledi. Schaefer-Gümbel, SPD’nin vergileri yükseltme şartına da değinerek, “Birlik partileri muhtemel bir koalisyonda vergi yükseltmeden eğitim ve altyapıya yatırım yapacaksa biz buna da açığız.” dedi.

Öte yandan Hessen’de hükümet kurmak için Sosyal Demokratlar, CDU, Yeşiller ve Sol Parti ile ön görüşmelere devam ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.