Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Sokakta Haber Var Projesi'ndeki son durum kamuoyuyla paylaşıldı

Samsun’da sosyal amaçlı projeler üreten Elveren İnsanlar Derneği (Elvin-Der), yeni başlattığı 'Sokakta Haber Var Projesi'nde bugüne kadar yapılanlar konusunda basın mensuplarını bilgilendirdi. Bir otelde düzenlenen toplantıya Elvin-Der...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2014 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2014 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Sokakta Haber Var Projesi'ndeki son durum kamuoyuyla paylaşıldı
Samsun’da sosyal amaçlı projeler üreten Elveren İnsanlar Derneği (Elvin-Der), yeni başlattığı 'Sokakta Haber Var Projesi'nde bugüne kadar yapılanlar konusunda basın mensuplarını bilgilendirdi.

Bir otelde düzenlenen toplantıya Elvin-Der Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Gürsoy, Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, öğretim üyeleri, dernek üyeleri ve basın mensupları katıldı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürüttükleri, Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında başlatılan 'Söz veriyorum, ben buna değerim' projesinin başarı ile devam ettiğini söyleyen Yeşim Gürsoy, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile birlikte ise son olarak 'Sokaktan Haber Var' projesinin hayata geçirildiğini, belli bir aşamaya geldiklerini söyledi.

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile birlikte yürüttükleri 22 tane eğitim semineri içerisinde bir tanesi olan 'Sokaktan Haber Var' projesi hakkında bilgiler veren Yeşim Gürsoy, "Bu projemizdeki amacımız suça itilmiş çocuklara karşı önyargılı negatif algıları değiştirmek. Bu çocuklar 'gazeteci oluyoruz' diye eğitilmiyor. Böyle bir meslek var ve böyle bir mesleğin içinde siz de yer almak istiyorsanız, bu bunun sunumudur. Kursiyerler çok daha yol yürüyecekler, çok kademe geçecekler diye eğitiliyorlar. İstihdam konusunda bugüne kadar hiçbir kurs yüzde 100 'ben seni alıp bir gazetede çalıştırırım' diyemeyiz. Biz onların sadece koluna bir bilezik takıyoruz ve onlarla tanıştırıyoruz. Bundan sonrası onlara kalmış. Bunlara sadece katılım belgesi vereceğiz." diye konuştu.

"Biz bu çocukları tanıdıkça algımız değişti, toplumunda algısı değişebilir" diyen Gürsoy, sözlerine şöyle devam etti: "Bunlar GBT'lerinde sabıka kaydı olduğu zaman hiçbir zaman basın kartı alıp, gerçek bir gazeteci olma hükmüne sahip çocuklar değiller ama bir gazetede sayfa sekreteri olabilir, içeride yapılan yazıları düzeltebilecek birisi olabilir. Ulusal, yerel basın mensupları ve belediyelerde dahil herkes bu çocukların staj bölümünde tam destek vereceklerini söylediler. Projenin ilerlemesi ve gelişmesi noktasında 2 haftadır çalışıyoruz."

Basın toplantısında konuşmaların ardından gazetecilerin proje ile ilgili görüşleri alındı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.