Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Siverek Belediyesi ilçeyi çiçeklerle donattı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde belediye tarafından yapılan çiçek ekim çalışmalarıyla şehir merkezi çiçek bahçesine dönüştürüldü.Park ve yeşil alan sayısını artıran Siverek Belediyesi, şehir merkezinde yer alan cadde ve ana yollarda...

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2014 18:33
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2014 18:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Siverek Belediyesi ilçeyi çiçeklerle donattı
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde belediye tarafından yapılan çiçek ekim çalışmalarıyla şehir merkezi çiçek bahçesine dönüştürüldü.

Park ve yeşil alan sayısını artıran Siverek Belediyesi, şehir merkezinde yer alan cadde ve ana yollarda bulunan orta refüjleri de çiçeklerle donatarak ilçe halkına görsel bir şölen sunuyor. Mevsimlik çiçek dikimine devam eden Siverek Belediyesi şehir içi parklara, yeşil alanlara, orta refüjlere ve peyzaj düzenleme alanlarına 18 bin krizantem, 100 bin çuha, 20 bin vinka ile 10 bin kadife çiçeği olmak üzere toplamda 148 bin mevsimlik çiçek dikimi gerçekleştirdi.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Siverek Belediye Başkanı Avukat Resul Yılmaz, yürütülen çiçek dikim çalışmalarının mevsimlik olarak uygulandığını belirterek, yaklaşık 3 bin 500 metrekare alanda kış aylarında krizantem ile çuha çiçeği, yaz aylarında ise vinka ve kadife dikimleri yapıldığını söyledi.

Başkan Yılmaz, "Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz çiçek dikimlerini mevsimine göre düzenli olarak yapmaya devam ediyor. Son 5 aylık zaman diliminde bu yana ilçemizin genelinde 148 bin adet mevsimlik çiçek dikimi gerçekleştirdik. Siverek'te yeşil alan ve çevre düzenlemelerine ara vermeden devam ediyoruz. Amacımız halkımıza yeşil ve her mevsim çiçeklerle dolu bir Siverek sunmaktır. Yaptığımız çalışmalar sonunda kentimizi rengarenk bir görüntüye kavuşturmayı hedefliyoruz. Bütün bunların yanında halkımızın yoğun kullandığı kamu alanlarını da mevsimlik çiçeklerle donatarak güzel bir görünüme kavuşturduk" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.